Μηνύματα σε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς έστειλαν το απόγευμα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προσφέρουν το 50% του μισθού τους στην προσπάθεια καταπολέμησης του κοροναϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας προέτρεψε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να προσφέρουν για τους επόμενους δύο μήνες τον μισό τους μισθό για τον αγώνα που γίνεται κόντρα στον κοροναϊό.

Έτσι, οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έλαβε το απόγευμα μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου και τον γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη, για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Το SMS του Σταύρου Καλαφάτη προς όλους τους βουλευτές αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι Για την ενιαία εφαρμογή της πρότασης του Πρωθυπουργού που αφορά τη μείωση των μισθών των βουλευτών κατά πενήντα τοις εκατό για τους επόμενους δυο μήνες, διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά το πενήντα τοις εκατό του μηνιαίου καθαρού πληρωτέου ποσού όπως αυτό αναγράφεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σας».

Το SMS του μεγάρου Μαξίμου προς υπουργούς και υφυπουργούς αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κυρίες και κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί, η συμβολική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει η χώρα, αφορά την απόδοση του 50% του μισθού, των μηνών Απριλίου και Μαΐου. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού που θα διατίθεται άμεσα, στο προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή και στα νοσοκομεία μας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr