Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Επικοινωνιακός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη συνεισφορά των βουλευτών - Απίστευτη δήλωση Ζαχαριάδη

Κοροναϊός : Επικοινωνιακός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη συνεισφορά των βουλευτών – Απίστευτη δήλωση Ζαχαριάδη

Αιφνιδιάστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ από το κάλεσμα του πρωθυπουργού για την καταβολή ενός μισθού βουλευτών και υπουργών στον ειδικό λογαριασμό για τον κοροναϊό. Τι ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και τι του απάντησαν στο twitter. Οι αιχμές του ΚΙΝΑΛ και η επιστολή της Φώφης Γεννηματά στον πρόεδρο της βουλής

Αιφνιδιάστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ από το κάλεσμα του πρωθυπουργού για την καταβολή ενός μισθού βουλευτών και υπουργών στον ειδικό λογαριασμό για τον κοροναϊό.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

Η Κουμουνδούρου επιχείρησε να κάνει ρελάνς ζητώντας υποχρεωτική μείωση μισθού βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων κατά 50% ωστόσο βουλευτές της για να αντιπαρέλθουν το επικοινωνιακό σοκ που υπέστησαν άρχισαν στα social media να ποστάρουν κατά το κοινώς λεγόμενο «άλλα ντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα».

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη ο οποίος έμπλεξε μήλα και πορτοκάλια καθώς υποστήριξε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ανέκαθεν το 40% της αποζημίωσής τους για κοινωνική αλληλεγγύη.

Ενδεικτικό του πανικού όπως που διακατέχει ορισμένα στελέχη στην Κουμουνδούρου ήταν το γεγονός ότι ο κ. Ζαχαριάδης ενέπλεξε στο όλο ζήτημα και τα δάνεια των κομμάτων, αφήνοντας αιχμές για τα χρέη της ΝΔ!

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ανέκαθεν το 40% της αποζημίωσης για κοινωνική αλληλεγγύη και για να μην πληρώνουν τα δάνεια του κόμματος οι πολίτες (όπως με τα δάνεια της ΝΔ). Προτείνουμε 3 μήνες, 50%, υποχρεωτικά για βουλευτές και κρατικούς αξιωματούχους που ορίζει η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο η γελοιοποίηση δεν άργησε να έρθει καθώς χρήστης των social media σχολίασε το τιτίβισμα αυτό του κ. Ζαχαριάδη παραθέτοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο περίπου 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνταν να συμμορφωθούν με την κομματική απόφαση να καταθέτουν το 40% στο κομματικό ταμείο προκειμένου να διοχετευθούν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κοινώς ο κ. Ζαχαριάδης …πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

Πλειοδοσία

Στο μεταξύ η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε επικοινωνιακό πόλεμο με το κυβερνών κόμμα για την οικονομική συνεισφορά των βουλευτών και των υπουργών στον αγώνα κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

Σε σχόλιό της η ΝΔ σχετικά με τη συνεισφορά των βουλευτών κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για πλειοδοσία που διαστρεβλώνει τον συμβολισμό της προτροπής του πρωθυπουργού.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε στους πολίτες. Μια κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό, όταν γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα» ανέφερε η ΝΔ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την προτροπή του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές της ΝΔ και τους υπουργούς ανέφερε:

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.

Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους».

Χωρίς τυμπανοκρουσίες

Στο μεταξύ από το ΚΙΝΑΛ αφήνουν αιχμές κατά της κυβέρνησης για επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες και λαϊκισμούς.

Αρχικά με ανάρτησή του στο twitter ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι η Χαριλάου Τρικούπη προχώρησε ήδη στη διάθεση στο ΕΣΥ εξοπλισμού 5 κλινών ΜΕΘ.

Ακολούθησε επιστολή της Φώφης Γεννηματά στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

«Η πανδημία δεν προσφέρεται για τυμπανοκρουσίες. Κάλεσα τον Πρόεδρο της Βουλής να συνδράμουμε όλοι με κλίνες ΜΕΘ & να υπερψηφίσουμε την τροπολογία μας για επιβράβευση των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά στο twitter.

Αναλυτικά η επιστολή της Φώφης Γεννηματά:

«Μέσα στην κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία και σπουδαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο παραμένει ο βασικός παράγοντας αποτροπής της διάδοσης του ιού και θεραπείας της νόσου.

Ειδικά δε η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας με νέες μονάδες και κλίνες εντατικής θεραπείας αποτελεί την πλέον επιτακτική ανάγκη των ημερών μας. Ο αγώνας δίνεται καθημερινά, σε όλα τα νοσοκομεία, από όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τους, όμως οι ΜΕΘ αποτελούν τον πιο αποφασιστικό, τον κρισιμότερο παράγοντα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας,.

Στο πλαίσιο αυτό, Κύριε Πρόεδρε, και με δεδομένη την ήδη πολλαπλώς και σε ανάλογες περιπτώσεις εκπεφρασμένη συλλογική ευαισθησία του Σώματος, σας καλούμε να λάβετε θεσμική πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος.

Παράλληλα, σας καλούμε να αναλάβετε ενεργό ρόλο ώστε οι λοιπές Κοινοβουλευτικές Ομάδες, και ιδιαίτερα αυτήν της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας, να υποστηρίξουν την τροπολογία που επανακαταθέτουμε για την έμπρακτη επιβράβευση και στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κοινωνική φροντίδα, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις κ.α.

Θεωρούμε ότι οι προκλήσεις της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με τυμπανοκρουσίες και πολιτική εκμετάλλευση, αλλά με ειλικρινή και ανυπόκριτη συστράτευση όλων όσοι μπορούν και οφείλουν να προσφέρουν την κρίσιμη αυτή ώρα».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024