Το lockdown στη Βρετανία θα κρατήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό προεδρίας της κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ.

Το lockdown στη Βρετανία θα κρατήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό προεδρίας της κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ.

Την περασμένη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή να μπει λουκέτο στη χώρας για τρεις εβδομάδες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι περιορισμοί θα βρίσκονται υπό «συνεχή επανεξέταση».

Μιλώντας στο BBC, ο Γκόουβ είπε ότι θα εξαρτηθεί από την ατομική ευθύνη των πολιτών το πότε θα φτάσει η επιδημία του κοροναϊού στην κορυφή της.

«Αν συνεχίσουμε τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, αν ακολουθούμε τους κανόνες που έθεσε η κυβέρνηση και τις συμβουλές των επιστημόνων, τότε θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας και θα δώσουμε την ευκαιρία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να δυναμώσει», σημείωσε.

Ο Γκόουβ δεν έδωσε κάποια ακριβή πρόβλεψη, αλλά ανέφερε ότι το «λουκέτο» στη Βρετανία θα κρατήσει αρκετά.

«Όλοι μας κάνουμε μία μεγάλη θυσία και το εκτιμώ αυτό. Ο λόγος για αυτές τις θυσίες είναι ότι όλοι μας έχουμε ανθρώπους που αγαπάμε οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο από τον ιό».

Σύμβουλος της κυβέρνησης προειδοποιεί: «Λουκέτο» μέχρι τον Ιούνιο

Το λουκέτο στη Βρετανία πρέπει να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να περιοριστεί η απειλή εξάπλωσης της επιδημίας του κορονάϊού, προειδοποιεί σύμβουλος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα 17.089 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 με 1.019 θανάτους.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς κάθε νοικοκυριό του Ηνωμένου Βασιλείου παρότρυνε τους πολίτες να υπακούσουν στσα αυστηρά μέτρα προειδοποιώντας πως «τα πράγματα θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν».

Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ο κορυφαίος σύμβουλος επιδημιολογίας της κυβέρνησης, πιστεύει ότι το λουκέτο πρέπει να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Φέργκιουσον δήλωσε στους Times του Λονδίνου: «Θα πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα αυτά κατά τη γνώμη μου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα – πιθανώς μέχρι το τέλος Μαΐου, ίσως ακόμη και στις αρχές Ιουνίου. Πάντως είμαι αισιόδοξος για τον Μάιο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις νέες έκτακτες εξουσίες που παραχωρήθηκαν, η βρετανική αστυνομία έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο 60 λιρών ή ακόμα και να συλλαμβάνει τους παραβάτες των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία «θα εφαρμόζει πάντα τα μέτρα σύμφωνα με την κοινή λογική και τη διακριτική της ευχέρεια».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr