Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Προς πολύμηνο lockdown η Βρετανία

Κοροναϊός : Προς πολύμηνο lockdown η Βρετανία

Το lockdown στη Βρετανία θα κρατήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό προεδρίας της κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ.

Το lockdown στη Βρετανία θα κρατήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό προεδρίας της κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ.

Την περασμένη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή να μπει λουκέτο στη χώρας για τρεις εβδομάδες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι περιορισμοί θα βρίσκονται υπό «συνεχή επανεξέταση».

Μιλώντας στο BBC, ο Γκόουβ είπε ότι θα εξαρτηθεί από την ατομική ευθύνη των πολιτών το πότε θα φτάσει η επιδημία του κοροναϊού στην κορυφή της.

«Αν συνεχίσουμε τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, αν ακολουθούμε τους κανόνες που έθεσε η κυβέρνηση και τις συμβουλές των επιστημόνων, τότε θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας και θα δώσουμε την ευκαιρία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να δυναμώσει», σημείωσε.

Ο Γκόουβ δεν έδωσε κάποια ακριβή πρόβλεψη, αλλά ανέφερε ότι το «λουκέτο» στη Βρετανία θα κρατήσει αρκετά.

«Όλοι μας κάνουμε μία μεγάλη θυσία και το εκτιμώ αυτό. Ο λόγος για αυτές τις θυσίες είναι ότι όλοι μας έχουμε ανθρώπους που αγαπάμε οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο από τον ιό».

Σύμβουλος της κυβέρνησης προειδοποιεί: «Λουκέτο» μέχρι τον Ιούνιο

Το λουκέτο στη Βρετανία πρέπει να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να περιοριστεί η απειλή εξάπλωσης της επιδημίας του κορονάϊού, προειδοποιεί σύμβουλος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα 17.089 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 με 1.019 θανάτους.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς κάθε νοικοκυριό του Ηνωμένου Βασιλείου παρότρυνε τους πολίτες να υπακούσουν στσα αυστηρά μέτρα προειδοποιώντας πως «τα πράγματα θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν».

Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ο κορυφαίος σύμβουλος επιδημιολογίας της κυβέρνησης, πιστεύει ότι το λουκέτο πρέπει να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Φέργκιουσον δήλωσε στους Times του Λονδίνου: «Θα πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα αυτά κατά τη γνώμη μου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα – πιθανώς μέχρι το τέλος Μαΐου, ίσως ακόμη και στις αρχές Ιουνίου. Πάντως είμαι αισιόδοξος για τον Μάιο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις νέες έκτακτες εξουσίες που παραχωρήθηκαν, η βρετανική αστυνομία έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο 60 λιρών ή ακόμα και να συλλαμβάνει τους παραβάτες των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία «θα εφαρμόζει πάντα τα μέτρα σύμφωνα με την κοινή λογική και τη διακριτική της ευχέρεια».

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024