Η νέα παράταση έχει ως στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του Covid-19

Οι μεξικανικές υγειονομικές αρχές ενέτειναν το αίτημά τους προς τους Μεξικανούς να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 με την παραμονή στο σπίτι μέχρι τις 19 Απριλίου.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Hugo López-Gatell δήλωσε το Σάββατο: «Αυτό δε μπορεί να αναβληθεί, είναι η τελευταία μας ευκαιρία το κάνουμε και το κάνουμε τώρα … Και αυτό απαιτεί να περιορίσουμε μαζικά τον εαυτό μας και να μείνουμε στο σπίτι.»

Ο López-Gatell ζήτησε απευθείας από την κοινωνία του Μεξικού να μειώσει την κινητικότητα όλων των πολιτών, μειώνοντας την εργασία και τη σχολική δραστηριότητα και τις τεράστιες συγκεντρώσεις των ανθρώπων στο δημόσιο χώρο του Μεξικού.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας είπε ότι το Μεξικό πρέπει να ελέγξει την εξάπλωση του ιού στη χώρα προτού είναι πολύ αργά, διαφορετικά η κυβέρνηση του Μεξικού δε θα έχει την ικανότητα να είναι δίπλα σε όλους όσους έχουν μολυνθεί στη χώρα.

Οι υγειονομικές αρχές ενημέρωσαν τις περιπτώσεις λοιμώξεων από τον κοροναϊό στο Μεξικό, το οποίο έφτασε τα 848 με 131 νέα και 4 επιπλέον θανάτους φθάνοντας στο σύνολο τους 16.

Πηγή: edition.cnn.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr