Για το παρασκήνιο της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στον ελληνικό αθλητισμό η εξάπλωση του κοροναϊού, μίλησε το MEGA ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος

Για το παρασκήνιο της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στον ελληνικό αθλητισμό η εξάπλωση του κοροναϊού, μίλησε το MEGA ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού συμφώνησαν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. H εξάπλωση του κοροναϊού θα είναι η δεύτερη αιτία που αλλάζει την ημερομηνία τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων μετά από τον πόλεμο ο οποίος είχε ματαιώσει τους Αγώνες του 1916, του 1940 και του 1944.

Ο κ. Καπράλος έκανε λόγο για μία δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση:

«Ο κόσμος έχει αλλάξει και τον τελευταίο μήνα τα πράγματα άλλαζαν μέρα με τη μέρα. Όταν οι αθλητές δεν έχουν μέρος για να προπονηθούν, όταν κινδυνεύει η υγεία τους και όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι μια γιορτή της ανθρωπότητας δεν θα μπορούσαν να γίνουν με θεατές, τότε δεν υπήρχε πιο σωστή απόφαση από την αναβολή τους για το 2021», τόνισε ο ίδιος σχετικά.

Ο ίδιος, υποστήριξε πως «οι Ολυμπιακοί θα μπορούσαν να έχουν ακυρωθεί με μονομερή απόφαση της ΔΟΕ, αλλά αυτό ήταν εύκολο θα είχε όμως μεγάλες συνέπειες σε όλους αυτούς που ανήκουν στην ολυμπιακή οικογένεια, ενώ μεγάλες θα ήταν και οι οικονομικές συνέπειες».

Ταυτόχρονα τόνισε πως «αυτό που προέχει έχει να αποφασιστεί η νέα ημερομηνία των Αγώνων»:

«Νομίζω μέσα στις επόμενες μέρες αυτό θα γίνει καθώς, ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία με τις παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες.

Έγινε ένας πρώτος γύρος επικοινωνίας με τις αθλητικές ομοσπονδίες για το αν ε΄ναι καλύτερο να γίνουν Μάιο ή σε καλοκαιρινές ημερομηνίες και οι περισσότερες συμφώνησαν να μη γίνουν οι αγώνες καλοκαίρι, σημείο στο οποίο συμφώνησε και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, άρα δε θα με εκπλήξει καθόλου να κρατηθούν οι ίδιες ημερομηνίες που ίσχυαν για το 2020 και να μετατεθούν για το 2021».

Σε σχέση με το κατά πόσο θα επηρεαστεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο ίδιος φάνηκες αρκετά αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι όλοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τέλος, ο κ. Καπράλος υπογράμμισε πως υπάρχουν τεράστια οικονομικά ζήτημα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε και στο 43% των αθλητών η πρόκριση των οποίων ακόμα δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί για τους επόμενους Ολυμπιακούς, όποτε αυτοί κι αν διοργανωθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr