Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε την de facto κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας και την ανοχή της κυβέρνησης στην αυθαιρεσία των εργοδοτών λόγων των ειδικών συνθηκών της πανδημίας αναφέρει το ΜέΡΑ25. Ρωτά αν ο Μητσοτάκης συμφωνεί με τον υπουργό του

Την έκπληξή του για δηλώσεις του υπουργού Εργασίας εκφράζει το ΜέΡΑ 25, τονίζοντας ότι «ακούσαμε εμβρόντητοι χθες τον υπουργό Εργασίας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή να παραδέχεται δημοσίως την de facto κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας και την ανοχή της κυβέρνησης σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας λόγω της «ειδικής συνθήκης με την κρίση του κορoνοϊού».

Νέα …κανονικότητα

Για τον λόγο αυτό, το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει «την στάση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, που κατ’ ουσίαν λειτουργεί ως υπουργός εργοδοτικής αυθαιρεσίας και όχι ως υπουργός Εργασίας».

Τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Βρούτση είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά ως μια νέα κανονικότητα, όπου η αυθαιρεσία και η καταστρατήγηση είναι αποδεκτή, αν δεν επιβραβεύεται κιόλας, από την πολιτεία».

Συμφωνεί ο Μητσοτάκης;

Επιπλέον, διερωτάται το ΜέΡΑ 25 αν «όλα αυτά γίνονται σε γνώση και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό; Ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή συμφωνεί και συναινεί στις εκπεφρασμένες θέσεις του κ. Βρούτση;»

Εικάζουμε, εκτιμά το ΜέΡΑ 25 «πως η απάντηση στο ερώτημα είναι θετική για ένα συλλογικό όργανο, όπως είναι η κυβέρνηση» και θεωρεί ότι «είναι λοιπόν αδιανόητο κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να συνιστά η υπόθαλψη των παραβιάσεων και καταπατήσεων εργασιακών δικαιωμάτων. Για την επιθεώρηση εργασίας δε, μέρες τώρα αναρωτιόμαστε πού ακριβώς βρίσκεται τούτες τις μέρες και τι ακριβώς επιλαμβάνεται από όσα καταγγέλλουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr