Ένα ακόμα θύμα του κοροναϊού είναι ο διάσημος ινδός σεφ Φλόιντ Καρντόζ που πέθανε σε ηλικία 59 ετών χθες Τετάρτη στις ΗΠΑ.

Ο Καρντόζν άντεξε 8 ημέρες διασωληνωμένος στην εντατική.

Πήγε στο νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου, όταν εμφάνισε πυρετό. Μία ημέρα μετά διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του Mountainside στο Νιου Τζέρσεϊ όπου και τελικά κατέληξε.

«Με βαθιά οδύνη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του σεφ Φλόιντ Καρντόζ» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην κουζίνα του οποίου ο Καρντόζ διετέλεσε διευθυντής.

Ο Καρντόζ μεγάλωσε στο Μουμπάι (την παλιά Βομβάη), στην Ινδία, και σπούδασε στη σχολή Les Roches της Ελβετίας προτού μείνει στη Νέα Υόρκη.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Heartbroken over the loss of Floyd Cardoz to COVID-19. Rest in peace Floyd…we will carry on your beautiful legacy. #tablaforever #bombaycanteen #sonofgoa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dave Chang (@davidchang) στις


Ήταν επικεφαλής σεφ στο Tabla, το πρωτοποριακό εστιατόριο σύγχρονης ινδικής κουζίνας, το οποίο άνοιξε με τον Ντάνι Μέγιερ το 1998, κερδίζοντας πλήθος βραβείων και αναγνώριση από τους κριτικούς γεύσης. Αργότερα άνοιξε και το Pao Walla στο Σόχο της Νέας Υόρκης, ενώ διέθετε τρία εστιατόρια στη γενέτειρά του, τα «Bombay Canteen», «O Pedro» και «Bombay Sweet Shop».

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στην τρίτη σεζόν του ριάλιτι μαγειρικής «Top Chef Masters».

Ο ίδιος είχε γράψει πλήθος βιβλίων για τη μαγειρική, ενώ προσφάτως είχε επιστρέψει από την Ινδία, όπου συμμετείχε σε επεισόδιο της σειράς του Netflix «Ugly Delicious».

Γράψτε το σχόλιο σας