Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γερμανία : Η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ ανίχνευσης του ιού

Κοροναϊός – Γερμανία : Η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ ανίχνευσης του ιού

Προφανώς τα αυξημένα τεστ που κάνουν οι Γερμανοί έχουν άμεσο αντίκτυπο στο κατά πόσο επηρεάζεται η θνησιμότητα

Καθώς τα κρούσματα στη Γερμανία ξεπέρασαν τις 10.000 την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες Βερολινέζοι γέμισαν τα πάρκα και τα δημόσια γυμναστήρια, σα να μη συμβαίνει κάτι.

Πολλά τεστ και χαμηλή θνησιμότητα

Οι συνθήκες φαίνονταν ιδανικές για τη διάδοση ενός ιού που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως και συνιστά μια πανδημία. Ωστόσο, ο ρυθμός θνησιμότητας της Γερμανίας μέχρι στιγμής – μόλις το 0,5% – είναι ο χαμηλότερος στον κόσμο, κατά μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες χώρες.

«Πιστεύω ότι κάνουμε πολλά περισσότερα τεστ σε σχέση με άλλες χώρες και εντοπίζουμε νωρίς το ξέσπασμα», λέει ο Christian Drosten, διευθυντής του ινστιτούτου ιολογίας στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου.

Καθώς η Ευρώπη έχει γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού, το ποσοστό θνησιμότητας της Ιταλίας κυμαίνεται γύρω στο 10%. Η Γαλλία είναι περίπου στο 5%.

Ωστόσο, το ποσοστό θνησιμότητας της Γερμανίας από τον COVID-19 παρέμεινε αξιοσημείωτα χαμηλό, καθώς οι περιπτώσεις άρχισαν να εμφανίζονται εκεί περισσότερο από ένα μήνα πριν. Στις 25 Μαρτίου, υπήρχαν 181 θάνατοι συνολικά και 38.714 περιπτώσεις.

Ο Drosten, του οποίου η ομάδα ερευνητών ανέπτυξε το πρώτο τεστ COVID-19 που χρησιμοποιείται στον δημόσιο τομέα, αναφέρει ότι το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας της Γερμανίας οφείλεται στην ικανότητα της χώρας του να κάνει τεστ ανίσχνευσης νωρίς και συχνά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Γερμανία κάνει τεστ ανίχνευσης ιού σε περίπου 120.000 άτομα την εβδομάδα για τον COVID-19, φθάνοντας να κάνει το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα ελέγχων στον κόσμο.

Γιατί κάνει τόσα τεστ η Γερμανία;

«Έχουμε μια κουλτούρα εδώ στη Γερμανία που στην πραγματικότητα δεν υποστηρίζει ένα κεντρικό διαγνωστικό σύστημα», λέει ο Drosten, «οπότε η Γερμανία δε διαθέτει εργαστήριο δημόσιας υγείας που θα εμπόδιζε άλλα εργαστήρια να κάνουν τις δοκιμές».

Με άλλα λόγια, το ισοδύναμο της Γερμανίας με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. – το Ινστιτούτο Robert Koch – διατυπώνει συστάσεις, αλλά δεν καλεί για τεστ σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα 16 ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με την ανίχνευση του κοροναϊού επειδή κάθε ένα από αυτά είναι υπεύθυνο για το δικό του σύστημα γειονομικής περίθαλψης. Ο Drosten αναφέρει ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα γρηγορότερες και πιο εκτεταμένες δοκιμές για τον COVID-19 στη Γερμανία από ό, τι σε άλλες χώρες.

Ο Lothar Wieler, επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch, του ομοσπονδιακού οργανισμού της Γερμανίας που είναι αρμόδιος για τον έλεγχο και την πρόληψη των ασθενειών, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι η υποδομή δοκιμών της Γερμανίας σημαίνει ότι οι αρχές έχουν ακριβέστερη ανάγνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού.

«Δε γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσες άγνωστες περιπτώσεις υπάρχουν, αλλά εκτιμούμε ότι αυτός ο άγνωστος αριθμός δεν είναι πολύ υψηλός», δήλωσε ο Wieler. «Ο λόγος είναι απλός. Έχουμε διατυπώσει συστάσεις στα μέσα Ιανουαρίου σχετικά με το ποιος θα πρέπει να εξεταστεί και ποιος δε θα πρέπει να κάνει το τεστ».

Πηγή: wvxu.org

Sports in

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 77-69: Έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, στη συνέχεια χαλάρωσε και είδε την Μπάγερν να μειώνει ακόμα και στους 6, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 77-69.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023