Μετά την τηλεδιάσκεψη, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να γίνει κανονικά το υπόλοιπο της σεζόν ακόμα και μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου

Το Δ.Σ. της Ευρωλίγκας αποφάσισε να… περιμένει, την ώρα που προτεραιότητα της διοργάνωσης είναι να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν 2019-20, ακόμα και αν χρειαστεί να συμβεί αυτό μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου.

Το ίδιο ισχύει και για το Eurocup, ενώ σε περίπτωση που δεν διακοπεί η διοργάνωση, τότε είναι πολύ πιθανό να γίνει και σύμπτυξη του προγράμματος ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εναπομείναντες αγώνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

– Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και πάλι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

– Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019-20 με το υπάρχον φορμάτ της, με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, τα Playoffs και το Final 4. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup.

– Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο εάν το απαιτήσει η κατάσταση.

– Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας, όπως και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια των αναστολών των αγώνων.

– Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr