«Ο κοροναϊός είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι» εκτιμά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων
Η πανδημία του κοροναϊού είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι, προειδοποιώντας ουσιαστικά πως η ασθένεια του ιού θα μπορούσε να εξακολουθήσει ακόμη και όταν αυξηθεί η θερμοκρασία.
Σε μια καθόλου ευχάριστη εκτίμηση προχώρησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της ΕΕ, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, η πανδημία του κοροναϊού είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι, προειδοποιώντας ουσιαστικά πως η ασθένεια Covid-19 θα μπορούσε να εξακολουθήσει ακόμη και όταν αυξηθεί η θερμοκρασία.
Το σημείωμα αυτό του Ευρωπαϊκού Κέντρου δίνει λίγες ελπίδες στις φωνές που υπολόγιζαν πως ο νέος κοροναϊός ενδεχομένως να συμπεριφερθεί όπως οι άλλοι τέσσερις κοροναϊοί που ήταν ενδημικοί στον ανθρώπινο πληθυσμό και συνήθως δεν εντοπίζονταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
ΟΗΕ: «Απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα»
Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε πως η πανδημία της νόσου Covid-19 «απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα» και παρουσίασε ένα «Σχέδιο Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Δράσης», που επεκτείνεται έως τον Δεκέμβριο κι απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση δωρεών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στόχος του σχεδίου είναι «να μας επιτρέψει να πολεμήσουμε τον ιό στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων, ιδίως των γυναικών και των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ασθενών με χρόνια νοσήματα» επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ένα βίντεο.
- Hurriyet: Η Τουρκία πούλησε τους S-400 σε χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442