Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιόδρας : Να επικοινωνούν με γιατρό όσοι είναι σε καραντίνα στο σπίτι

Τσιόδρας : Να επικοινωνούν με γιατρό όσοι είναι σε καραντίνα στο σπίτι

Ειδική ερώτηση για τον θάνατο της 40χρονης, η οποία αποτελεί το νεότερο μέχρι σήμερα θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα δέχτηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας

Ειδική ερώτηση για τον θάνατο της 40χρονης, η οποία αποτελεί το νεότερο μέχρι σήμερα θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα δέχτηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του η 40χρονη έπασχε από χρόνια αναπνευστική νόσο.

«Λίγα λεπτά πριν μπω στην αίθουσα με ενημέρωσαν για έναν θάνατο μιας νεαρής συμπολίτισσας μας, σε επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, η οποία έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό τους, ιδιαίτερα αν έχουν κάποιοι υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Μου είπαν τηλεφωνικά ότι υπήρχε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Το χρόνιο αναπνευστικό νόσημα, είναι χρόνιο πρόβλημα υγείας. Δεν το έχω επιβεβαιώσει» τόνισε.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και στους νέους, υπογραμμίζοντας πως και εκείνοι κινδυνεύουν από τον ιό. Συνήθως οι νέοι δεν νοσούν βαριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ανοσία στο ιό, ούτε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν θύματα μικρής ηλικίας.

48 νέα κρούσματα αυξάνουν τα συνολικά στα 743 – Στους 20 οι νεκροί

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Τσίοδρας τόνισε πως τα κρούσματα κοροναϊού στη χωρά μας αυξήθηκαν στα 743 μετά την επιβεβαίωση 48 νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα αυξάνονται και οι θάνατοι στη χώρα, που μέχρι το μεσημέρι έφτασαν τους 20, με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

Από τους ασθενείς 134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Στα ευχάριστα νέα, όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Τσιόδρας είναι ότι 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Επίσης, επισήμανε ότι «οι αριθμοί που έχουμε είναι αναλογικά καλύτεροι από τις άλλες χώρες. Όσο πιστοί είμαστε στην τήρηση των μέτρων τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για όλους μας».

«Δυο ημέρες στη σειρά υπάρχει μειωμένος αριθμός καταγραφής της νόσου και θανάτων στην γείτονα Ιταλία. Στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία, στην επαρχία Χουμπέι, ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη. Όπως καταλαβαίνετε, η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας», τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο τον καταλαβαίνουμε. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες στην απόκριση. Δεν πρέπει να κάτσουμε ως αβοήθητοι παρατηρητές αυτής της κατάστασης», συνέχισε ο λοιμωξιολόγος.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024