Από σήμερα υπάρχουν νέοι κανόνες για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ αλλά και των λαϊκών αγορών λόγω κοροναϊού

Από σήμερα υπάρχουν νέοι κανόνες για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ αλλά και των λαϊκών αγορών λόγω κοροναϊού

Ανακοινώνονται νέοι ΚΑΔ

Η λίστα με τους ΚΑΔ, εμπλουτίζεται με περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο μηχανισμός παρακολούθησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και τα αιτήματα που φθάνουν στο οικονομικό επιτελείο από φορείς και παραγωγικές τάξεις.

Υπάρχει και ένα επιπλέον στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιες επιχειρήσεις, αφού το υπουργείο Οικονομικών θα συμπεριλάβει ακόμη και Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου στους κλάδους επιχειρήσεων καθώς δεν είναι λίγες οι εταιρείες που δεν έχουν δηλώσει τον ακριβή ΚΑΔ η έχουν δευτερεύοντες κωδικούς.

Κατά συνέπεια, όπως τονίζεται κατ΄ επανάληψη από το υπουργείο Οικονομικών, ο κατάλογος με τους ΚΑΔ θα είναι κυλιόμενος και θα επικαιροποιείται συνεχώς ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά.

Οι αλλαγές στην αγορά

Παράλληλα από σήμερα υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δραστηριοτήτων που παραμένουν εν λειτουργία.

Συγκεκριμένα:

Αυξάνεται στα 15 τ.μ. από 10 τ.μ. η είσοδος ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ. Σήμερα και αύριο θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 22:00 ενώ το ωράριο λειτουργίας θα επανεξεταστεί σήμερα σε σημερινή σύσκεψη.

Σε όλες τις λαϊκές θα δραστηριοποιείται το 50% των αδειών ενώ μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών με την απόσταση να πρέπει να είναι στα 5 μέτρα μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες. Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου έως 100.000 ευρώ.

Με βαριά πρόστιμα που μπορούν να φθάσουν το 1 εκατ. ευρώ απειλούνται όσοι εκμεταλλευόμενοι την παρούσα συγκυρία αισχροκερδούν πουλώντας με “καπέλο” προϊόντα και υπηρεσίες που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Με πλαφόν η αγορά αντισηπτικών και μασκών. Επιτρέπεται η αγορά τριών τεμαχίων ανά πελάτη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΤΕΟ από τη Δευτέρα έως και τις 31 Μαρτίου
«Παγώνει» η διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr