Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ηνωμένο Βασίλειο: Σε συνομιλίες με την Amazon και άλλους για επιπλέον τεστ

Κοροναϊός – Ηνωμένο Βασίλειο: Σε συνομιλίες με την Amazon και άλλους για επιπλέον τεστ

Η εξέταση αντισωμάτων θα έδειχνε ποιος είχε τον ιό και μπορεί να έχει αναπτύξει ανοσία στον ιό

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προσεγγίσει την Amazon και άλλες εταιρείες σχετικά με τη χρήση των υπηρεσιών τους για να αυξήσουν επειγόντως την παράδοση τεστ κοροναϊού στους πρώτους υγειονομικούς και κοινωνικούς λειτουργούς.

Κινήσεις για αύξηση του αριθμού των τεστ ανίχνευσης του ιού

Σε μια κίνηση που θα ήταν αδιανόητη στον τομέα υγείας που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια χρηματοδότηση της Βρετανίας πριν από την κρίση Covid-19, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες για την αύξηση της διαθεσιμότητας εξετάσεων για προσωπικό υγείας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της δημόσιας υγείας.

Οι επιχειρήσεις με εγκατεστημένη υποδομή παράδοσης θα βοηθούσαν αρχικά να προσφέρουν τεστ σε εργαζόμενους στον τομέα της ιατρικής και κοινωνικής περίθαλψης και στη συνέχεια στο ευρύ κοινό.

Η ιδέα της μεταγενέστερης αποστολής κιτ δοκιμών στους ανθρώπους στο σπίτι είναι μια άλλη επιλογή που διερευνάται. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα νοσοκομεία για τους ηλικιωμένους σε ολόκληρη τη χώρα εξέφρασαν την αυξανόμενη απογοήτευση για την έλλειψη των τεστ.

Χωρίς να γνωρίζουν αν έχουν μολυνθεί από τον ιό, δε γνωρίζουν αν πρέπει να πάνε να εργαστούν εάν έχουν ήπια συμπτώματα και θέτουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο ή μένουν στο σπίτι και πιέζουν τους συναδέλφους τους περαιτέρω.

Μια online αναφορά που ζητά την εξέταση του προσωπικού της NHS στην πρώτη γραμμή συγκέντρωσε περισσότερες από 1 εκατομμύριο υπογραφές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις κυβερνήσεις να «κάνουν τεστ, τεστ, τεστ» όσο το δυνατόν ευρύτερα, έτσι ώστε οι μολυσμένοι άνθρωποι να μπορούν να απομονωθούν μαζί με όποιον έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και οι αρχές να κατανοήσουν την εξάπλωση της λοίμωξης.

Καθημερινοί έλεγχοι

Το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί έως και 5.000 ελέγχους την ημέρα, αλλά οι υγειονομικοί υπάλληλοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ελπίζουν ότι ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 10.000 την ημέρα αυτή την εβδομάδα, σε 25.000 εντός τεσσάρων εβδομάδων και έπειτα σε 250.000.

Ενώ οι έλεγχοι για την ανίχνευση του ιού είναι προτεραιότητα, οι υπάλληλοι εξετάζουν επίσης κατά πόσον οι εταιρείες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παράδοση ενός νέου τεστ αντισωμάτων – το οποίο περιγράφεται ως «αλλαγή παιχνιδιού» του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον – το οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να δουν αν έχουν μολυνθεί με τον ιό στο παρελθόν.

Ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με τις βρετανικές συζητήσεις δήλωσε ότι με μία πρόταση τόσο τα κανονικά όσο και τα τεστ αντισωμάτων θα μπορούσαν να παραγγελθούν online στην ιστοσελίδα του Amazon και στη συνέχεια να παραληφθούν από τους courier της αμερικανικής λιανικής πώλησης και να παραδοθούν σε μια ιδιωτική διαγνωστική εταιρεία.

Αυτό το άτομο δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών θα αποστέλλονταν στην δημόσια υγεία της Αγγλίας, μια κρατική υπηρεσία και το άτομο που είχε δοκιμαστεί. Η Amazon και το υγειονομικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ωστόσο, ένας υπάλληλος επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί είχαν την πρόθεση να προσκαλέσουν μια σειρά εταιρειών να καταρτίσουν προτάσεις για την παράδοση της εξέτασης για τον ιό στους πρώτους εργαζομένους και στους ανθρώπους που απομονώνονται στο σπίτι.

Η εξέταση αντισωμάτων θα έδειχνε ποιος είχε τον ιό και μπορεί να έχει αναπτύξει ανοσία στον ιό. Γνωρίζοντας αυτό θα ενισχυθεί η ασφάλεια του προσωπικού του νοσοκομείου και θα μπορούσε τελικά να δώσει στους επιστήμονες μια σαφέστερη ιδέα για το πότε αρκετοί άνθρωποι είχαν αναπτύξει αντίσταση για να επιτρέψουν σε σχολεία, εστιατόρια και οι παμπ να ανοίξουν ξανά.

Ο Robert Jenrick, γραμματέας κοινοτήτων, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση ήταν κοντά στην απόκτηση «εκατομμυρίων» τεστ αντισωμάτων και αναμένεται να είναι διαθέσιμεα τις ερχόμενες εβδομάδες.

Οι εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας συμφωνούν ότι η δοκιμή αντισωμάτων μπορεί να είναι μετασχηματιστική, αν και δεν είναι σαφής ο χρόνος που θα χρειαστεί για να παραχθεί μια δοκιμή που είναι εγγυημένη για να είναι ακριβής.

Η χρήση ιδιωτικών εταιρειών για τη συλλογή δεδομένων υγείας των ανθρώπων θα προκαλούσε κατά κανόνα διαμάχη. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί της δημόσιας υγείας πιστεύουν ότι ο  χαρακτήρας της κρίσης του κοροναϊού θα διευκόλυνε αυτές τις ανησυχίες.

Πηγή: ft.com

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024