Κοροναϊός: Η Ελβετία κατέγραψε 1.046 κρούσματα σε μια μέρα
Οι ελβετοί πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται ήδη στην διακομιδή ασθενών, την απολύμανση ασθενοφόρων, στην λήψη μέτρων προστασίας από τον ιό.
Οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας κατέγραψαν 1.046 νέα κρούσματα της επιδημίας Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, που ανέρχονται σε 8.060 συνολικά στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν.
Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 6 από χθες και ανέρχεται σε 66.
Ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας στο καντόνι της Γενεύης δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή» και ότι οι εξελίξεις των προσεχών λίγων ημερών θα είναι καθοριστικές για το ελβετικό σύστημα υγείας το οποίο δέχεται μεγάλες πιέσεις.
Για να ανακουφίσει τις πιέσεις που δέχεται το προσωπικό των ελβετικών νοσοκομείων, ο στρατός ανακοίνωσε ότι μπορεί να κινητοποιήσει μέχρι και 8.000 εφέδρους στα 26 καντόνια της ελβετικής ομοσπονδίας.
Ο ελβετικός στρατός αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του ελβετικού κράτους και έχει την οργάνωση πολιτοφυλακής. Οι στρατεύσιμοι παρακολουθούν 4μηνη αρχική εκπαίδευση και στο εξής επιστρέφουν κάθε χρόνο για τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης.
«Είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις της Πολιτοφυλακής επιστρατεύονται πραγματικά. Η τελευταία φορά ήταν το 1939», εξηγεί ο διοικητής 750μελούς τάγματος που βρίσκεται στην Μπιέρ.
Οι ελβετοί πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται ήδη στην διακομιδή ασθενών, την απολύμανση ασθενοφόρων, στην λήψη μέτρων προστασίας από τον ιό.
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442