Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Η Ελβετία κατέγραψε 1.046 κρούσματα σε μια μέρα

Κοροναϊός: Η Ελβετία κατέγραψε 1.046 κρούσματα σε μια μέρα

Οι ελβετοί πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται ήδη στην διακομιδή ασθενών, την απολύμανση ασθενοφόρων, στην λήψη μέτρων προστασίας από τον ιό.

Οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας κατέγραψαν 1.046 νέα κρούσματα της επιδημίας Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, που ανέρχονται σε 8.060 συνολικά στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 6 από χθες και ανέρχεται σε 66.

Ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας στο καντόνι της Γενεύης δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή» και ότι οι εξελίξεις των προσεχών λίγων ημερών θα είναι καθοριστικές για το ελβετικό σύστημα υγείας το οποίο δέχεται μεγάλες πιέσεις.

Για να ανακουφίσει τις πιέσεις που δέχεται το προσωπικό των ελβετικών νοσοκομείων, ο στρατός ανακοίνωσε ότι μπορεί να κινητοποιήσει μέχρι και 8.000 εφέδρους στα 26 καντόνια της ελβετικής ομοσπονδίας.

Ο ελβετικός στρατός αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του ελβετικού κράτους και έχει την οργάνωση πολιτοφυλακής. Οι στρατεύσιμοι παρακολουθούν 4μηνη αρχική εκπαίδευση και στο εξής επιστρέφουν κάθε χρόνο για τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης.

«Είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις της Πολιτοφυλακής επιστρατεύονται πραγματικά. Η τελευταία φορά ήταν το 1939», εξηγεί ο διοικητής 750μελούς τάγματος που βρίσκεται στην Μπιέρ.

Οι ελβετοί πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται ήδη στην διακομιδή ασθενών, την απολύμανση ασθενοφόρων, στην λήψη μέτρων προστασίας από τον ιό.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024