Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΗΠΑ : Πάνω από 20.000 τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη

Κοροναϊός – ΗΠΑ : Πάνω από 20.000 τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη

Παράλληλα θα δοκιμαστούν ορισμένα φάρμακα για τον ιό

Η Νέα Υόρκη έχει περισσότερες από 20.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού σήμερα, με μια άνοδο χιλιάδων κρουσμάτων σε σχέση με την Κυριακή.

Δηλώσεις για την πόλη της Νέας Υόρκης

Ο κυβερνήτης Andrew M. Cuomo αποκάλυψε νέα στατιστικά στοιχεία την Κυριακή που έδειξε ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει τώρα περίπου το 5% των περιπτώσεων κοροναϊού παγκοσμίως. Το άλμα στον αριθμό των περιπτώσεων στη Νέα Υόρκη προήλθε από την έξαρση της πανδημίας και από την αύξηση των τεστ.

Οι υπάλληλοι της υγειονομικής υπηρεσίας τόνισαν ότι τα τεστ καταγράφουν το γεγονός ότι ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Υπήρξαν 16.887 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στην πολιτεία την Κυριακή, 4.627 από το Σάββατο και 150 τουλάχιστον θανάτους, δήλωσε ο κ. Cuomo.

Περίπου 13 τοις εκατό, ή 1.974 άτομα στη Νέα Υόρκη που βγήκαν θετικά για τον ιό, νοσηλεύτηκαν, είπε ο κ. Cuomo. Τα άτομα ηλικίας 18 έως 49 ετών αποτελούσαν πάνω από το ήμισυ όλων των περιπτώσεων στο κράτος και σχεδόν 11.000 από τις συνολικές περιπτώσεις ήταν στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι ήθελε τα κρατικά νοσοκομεία να διπλασιάσουν τη χωρητικότητά τους. Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης θα κατασκευάσει τέσσερα προσωρινά νοσοκομεία με συνολικά 1.000 κρεβάτια στο εκσκαφικό συνεδριακό κέντρο Jacob K. Javits στο Midtown του Μανχάταν, ανέφερε. Το Σώμα των Μηχανικών του Στρατού θα παρέχει μέχρι και 1.000 κρεβάτια στο Javits.Mr.

Ο Cuomo προέτρεψε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα για να ελέγξει τους ανθρώπους για αντισώματα που δείχνουν ότι έχουν ανακάμψει από τον ιό, εν μέρει για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελλείψεων των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη.

Προσέθεσε ότι η Νέα Υόρκη είχε εξασφαλίσει δοκιμαστικά φάρμακα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα άρχιζε να εξετάζει την Τρίτη. «Ο πρόεδρος είναι αισιόδοξος για τα φάρμακα αυτά», δήλωσε ο κ. Cuomo, σημειώνοντας ότι περιελάμβαναν υδροξυχλωροκίνη, ζιτρομάξα και χλωροκίνη.

«Έχω μιλήσει με διάφορους αξιωματούχους υγείας και υπάρχει μια καλή βάση για να πιστέψω ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν». Ο Cuomo επανέλαβε επίσης μια έκκληση από τον δήμαρχο Bill de Blasio για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαιτήσει από τον ιδιωτικό τομέα να παράγει ιατρικό εξοπλισμό. «Αν είχα την εξουσία, θα το έκανα στη Νέα Υόρκη», είπε.

Πηγή: nytimes.com

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024