Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Αυστρία: «Σε ποσοστό 95% δέχονται τα μέτρα της απομόνωσης»

Κοροναϊός – Αυστρία: «Σε ποσοστό 95% δέχονται τα μέτρα της απομόνωσης»

«Είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές στους ανθρώπους ότι καθένας τους μπορεί αυτή την στιγμή να σώσει ανθρώπινες ζωές, και αυτό φυσικά αποτελεί μία αλλαγή κουλτούρας για όλους μας»

Την «εντυπωσιακή» συνεργασία του αυστριακού πληθυσμού, στην συντριπτική του πλειονότητα και σε ποσοστό 95%, στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, τονίζει, σε σημερινές δηλώσεις του, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι ποσοστό 5% δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και σε αυτές τις περιπτώσεις δρα ανάλογα η Αστυνομία, η οποία έχει υποβάλει έως σήμερα συνολικά 2.993 μηνύσεις για παραβίαση των μέτρων.

Παραβάσεις

Σύμφωνα με τον Καρλ Νέχαμερ, υπάρχουν καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που εκφράζουν τις ανησυχίες τους παραπέμποντας σε παραβάσεις των κανόνων από συμπολίτες τους, τις οποίες πρέπει να ερευνούν οι αστυνομικές αρχές και ενδεχομένως να αναλαμβάνουν δράση.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι για την επιτήρηση της κατάστασης «επιστρατεύονται» τα ντρόουν, που κανονικά χρησιμοποιούνται στην πρωτεύουσα Βιέννη για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας και τα οποία μπορούν ταυτόχρονα να εντοπίζουν συναθροίσεις προσώπων, που, στο πλαίσιο των μέτρων, απαγορεύονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών απεύθυνε εκ νέου έκκληση να τηρούνται από όλους τους πολίτες τα μέτρα, δηλαδή να βγαίνουν από το σπίτι μόνον όταν αυτό είναι αναγκαίο και να κρατούν απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, καθώς, όπως τόνισε, «είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές στους ανθρώπους ότι καθένας τους μπορεί αυτή την στιγμή να σώσει ανθρώπινες ζωές, και αυτό φυσικά αποτελεί μία αλλαγή κουλτούρας για όλους μας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024