Η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων βρέθηκε στο επίκεντρο του συμβουλίου υπουργών των χωρών της Σένγκεν στην οποία συμμετείχαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος

Στο Συμβούλιο Υπουργών των χωρών της Σένγκεν συμμετείχαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αυστηρά μέτρα προστασίας των συνόρων

Το Συμβούλιο των υπουργών των χωρών της Σένγκεν είχε ως βασικό θέμα την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σε παρέμβασή του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση να εφαρμόζει αυστηρά μέτρα προστασίας των εθνικών συνόρων και περιορισμού των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Πρόσθεσε δε, ο κ. Μηταράκης πως «η συνεχιζόμενη απειλή στα σύνορα μας, σε συνδυασμό με την εξάπλωση του κοροναϊού απαιτεί την αμείωτη προσπάθεια προστασίας των συνόρων μας.
Επίσης, ο κ. Μηταράκης παρουσίασε τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί για την προστασία, τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr