Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό : Με όπλο τον κοροναϊό η κυβέρνηση «εκβιάζει» για τα κλειστά κέντρα

Προσφυγικό : Με όπλο τον κοροναϊό η κυβέρνηση «εκβιάζει» για τα κλειστά κέντρα

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για τη δημιουργία κλειστών δομών καθώς και της επίταξης χώρων.

Απάντηση στην ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, Παντελή Βρουλή, σχετικά με τον περιορισμό μετακινήσεων των πολιτών της Λέσβου αλλά και των προσφύγων στα ΚΥΤ, με αφορμή τη μείωση εξάπλωσης του κοροναϊού, εξέδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για τη δημιουργία κλειστών δομών καθώς και της επίταξης χώρων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σε απάντηση της δήλωσης του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελή Βρουλή, αναφορικά με την ανάγκη περιορισμού της κίνησης μεταναστών στα αστικά κέντρα των νησιών, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα συναρμόδια υπουργεία παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνoϊού και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγεία.

Ως προς τη λειτουργία των ΚΥΤ στα νησιά του Αιγαίου, σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει διπλή ασφαλής περίμετρος της όλης κατοικημένης περιοχής, ούτε επαρκείς κοινόχρηστοι χώροι για την προσωρινή λειτουργία της δομής ως κλειστής.

Προς αποφυγή κινδύνων στη δημόσια τάξη και υγεία, η Κυβέρνηση εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 28/10.02.2020) και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Υπουργική Απόφαση 1311 (ΦΕΚ Β΄ 405/11.02.2020) προέβη στην επίταξη αναγκαίων εκτάσεων για την άμεση κατασκευή κλειστών-ελεγχόμενων κέντρων σε αντικατάσταση υπάρχουσας δομής.

Για λόγους, που ήδη γνωρίζετε, δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων δομών και κατά συνέπεια δεν έχει προχωρήσει η οριστική διακοπή λειτουργίας των υπαρχόντων ανοικτών δομών».

Περιορίστε τις μετακινήσεις μεταναστών – προσφύγων

Στην ανακοίνωση του ο κ. Βρουλής απευθύνει έκκληση ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις, ζητώντας από τους διοικητές των ΚΥΤ και τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ομοίως με τους μετανάστες-πρόσφυγες.

«Παρόλο που μέχρι σήμερα τα δείγματα όσων εξετάστηκαν ήταν αρνητικά εκτός από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μυτιλήνη, θα παρακαλούσα τους συμπολίτες μας στο Βόρειο Αιγαίο, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους γύρω μας.

»Θερμή παράκληση προς τους διοικητές των ΚΥΤ και τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ομοίως με τους μετανάστες-πρόσφυγες που δυστυχώς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα αστικά κέντρα».

«Θέλαμε να έχουμε θωρακίσει τη χώρα»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι «στις ανοιχτές δομές επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες, για αυτό και θέλαμε, ως Κυβέρνηση, να τις έχουμε ήδη κλείσει. Έχουμε ζητήσει και θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη υγείας τις δομές Σερρών και Μαλακάσας, για τους νεοαφιχθέντες. Στα νησιά, υπάρχει υγειονομική και νοσοκομεία αναφοράς».

Για τα κλειστά κέντρα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, δε συνεχίζονται οι εργασίες. Έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη να μας προτείνουν τον ακριβή τρόπο που θεωρούν οι τοπικές κοινωνίες ότι ανταποκρίνεται στις δικές τους απαιτήσεις. Από αρχές Φεβρουαρίου, θέλαμε να έχουμε θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε 2 κινδύνους που είχαμε προβλέψει. Την ένταση στη Συρία και τον κίνδυνο του κορωνοϊού».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024