Οι αστυνομικοί σήμερα Τρίτη δεν θα κάνουν συστάσεις στους πολίτες αλλά θα επιβάλλουν μόνο πρόστιμα στους πολίτες και τους οδηγούς που δεν θα μπορούν να δικαιολογούν την παρουσία τους έξω.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους και πραγματοποιούν ελέγχουν στα έγγραφα των πολιτών μετά το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ από χθες.

Στην Αθήνα αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους και σημεία της πόλεις.

Οι ένστολοι σταματούν τους οδηγούς ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα ή το sms που θα πρέπει να διαθέτουν οι πολίτες προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Οι αστυνομικοί σήμερα Τρίτη δεν θα κάνουν συστάσεις στους πολίτες αλλά θα επιβάλλουν μόνο πρόστιμα στους πολίτες και τους οδηγούς που δεν θα μπορούν να δικαιολογούν την παρουσία τους έξω. Αυτό, πρακτικά, θα σημαίνει ότι τόσο σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και οπουδήποτε αλλού εντοπιστούν πολίτες που δεν θα φέρουν μαζί τους δικαιολογητικά έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) αλλά και υπεύθυνες δηλώσεις, θα πρέπει να πληρώσουν για να συμμορφωθούν με το μέτρο.

Αυστηροί έλεγχοι και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, δεύτερη μέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ως έκτακτο μέτρο αντιμετώπισης του κοροναϊού και στην παραλία της Θεσσαλονίκης δεν κυκλοφορεί κανείς.

Μόνο το κλιμάκιο της αστυνομίας βρίσκεται εκεί, έτοιμο να ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων.

Από σήμερα οι έλεγχοι αυστηροποιούνται και δεν περιορίζονται μόνο σε συστάσεις, αλλά σε πρόστιμα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα τέσσερα σημεία ελέγχων είναι η παραλία, το λάκκωμα προς Χαλκιδική, τα Μάλγαρα και ο ΟΣΕ και τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ στη δυτική πλευρά της πόλης.

Να σημειωθεί, ότι το απόγευμα της Δευτέρας (24/3) παρά το γεγονός ότι ήταν μέρα συστάσεων, επιδόθηκε το πρώτο πρόστιμο των 180 ευρώ στην Κατερίνη.

«Μπλόκα» και στην Πάτρα

Ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα μπλόκα στο κέντρο της Πάτρας και έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι σε οδηγούς και πεζούς.

Χθες (24/3), επιδοθήκαν δυο πρόστιμα στην περιοχή του Αιγίου κι ένα στην Πάτρα, ενώ σήμερα οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί.

Σήμερα, όλοι οι αστυνομικοί είναι εφοδιασμένοι με τα μπλοκάκια με τα οποία θα επιδίδουν πρόστιμα στους παραβάτες της απαγόρευσης.

Εν τω μεταξύ, η κίνηση στους δρόμους της Πάτρας είναι μηδαμινή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr