Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Αχτίδες» ελπίδας από Ισπανία και Γερμανία

Κοροναϊός : «Αχτίδες» ελπίδας από Ισπανία και Γερμανία

Με τον κοροναϊό να σαρώνει τον πλανήτη και τόσο τα κρούσματα, όσο και οι νεκροί να αυξάνονται δραματικά οι θετικές ειδήσεις είναι μετρημένες στα... δάχτυλα του ενός χεριού

Με τον κοροναϊό να σαρώνει τον πλανήτη και τόσο τα κρούσματα, όσο και οι νεκροί να αυξάνονται δραματικά οι θετικές ειδήσεις είναι μετρημένες στα… δάχτυλα του ενός χεριού.

Ωστόσο, σήμερα Δευτέρα έχουμε δύο «αχτίδες» ελπίδας που έρχονται από Ισπανία και Γερμανία. Πρόκειται για δύο ειδήσεις, οι οποίες μέσα στην μαυρίλα της καθημερινότητας μας δίνουν ελπίδα να συνεχίσουμε να μαχόμαστε στον φονικό ιό.

Η πρώτη έρχεται από την Ισπανία, όπου μπορεί σήμερα να έφθασε τους 2.182, με 462 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο και ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να αυξήθηκε από χθες κατά 4.517, για να φθάσει στα 33.089 κρούσματα, όμως σύμφωνα με τον διευθυντή του συντονιστικού κέντρου για την επιδημία Φερνάνδο Σιμόν, το ποσοστό των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση έχει μειωθεί, από 15% σε 13%.

Βέβαια, ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως, παρά την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων «δεν έχουμε ακόμη την βεβαιότητα ότι φθάσαμε στην κορύφωση της επιδημίας».

Παράλληλα, ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο είναι τα 3.910 κρούσματα μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή περισσότερο από το 10% του συνόλου, την ώρα που επαγγελματικές ενώσεις και συνδικάτα καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας.

«Ελπιδα» και από τη Γερμανία

Η δεύτερη είδηση έρχεται από την Γερμανία, όπου ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την απόδοση των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η επιδημιολογική καμπύλη εξομαλύνεται. Ο ίδιος τόνισε βέβαια πως υπάρχουν ακόμη πολλοί οι οποίοι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, χθες καταγράφηκαν 4.062 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 22.672, εκ των οποίων 2.809 έχουν θεραπευθεί, ενώ 86 έχουν υποκύψει από επιπλοκές της COVID-19.

Ο κ. Βίλερ διευκρίνισε πάντως ότι ενδεχομένως λόγω του Σαββατοκύριακου να μην έχουν αναφερθεί όλα τα νέα κρούσματα και επιφυλάχθηκε να δώσει πιο ξεκάθαρη εικόνα την Τετάρτη. Δήλωσε ωστόσο και ο ίδιος έκπληκτος από την εξέλιξη και έκανε λόγο για «θετικές ενδείξεις», αλλά και για απόδοση των μέτρων περιορισμού της κίνησης και της επαφής των πολιτών.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024