Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την υγεία των αθλητών, καθώς κανένας φορέας και καμία διοργανώτρια Αρχή δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των αποστολών

Οι χώρες ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές σφυρίζουν αδιάφορα και ουδείς γνωρίζει εάν θα διεξαχθούν τελικά οι αγώνες στο Τόκιο.

Η κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο από την ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις αποστολές των χωρών και καθημερινά όλο και περισσότεροι αθλητές/ομοσπονδίες ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Καναδάς μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπάνω και με επίσημη ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο.

Μια πρωτοβουλία που πάρθηκε με γνώμονα την υγεία των αθλητών, καθώς κανένας φορέας και καμία διοργανώτρια Αρχή δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των αποστολών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έπειτα από το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να δώσει περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων στην Ιαπωνία, για να αναβάλλει τους αγώνες. Μάλιστα, τα κυριότερα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η μεταφορά τους τον χειμώνα του 2020, το καλοκαίρι του 2021 ή το καλοκαίρι του 2022.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr