Οι ομάδες αποφάσισαν να διακοπεί το πρωτάθλημα, όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς δεν θα έχουν το ΟΚ του Βασιλακόπουλου

Αποφασίστηκε (όχι πως είναι έκπληξη) η διακοπή του πρωταθλήματος. Βεβαίως, για να συμβεί αυτό δεν αρκεί η κοινή θέση των παραγόντων του ΕΣΑΚΕ, έτσι όπως προέκυψε από τη τηλεδιάσκεψη που είχαν, καθώς η τελική απόφαση ανήκει στον Λευτέρη Αυγενάκη. Ενδιάμεσα υπάρχει ένα εμπόδιο, που αυτή τη στιγμή μοιάζει ανυπέρβλητο και -σύμφωνα με to10.gr- είναι η συναίνεση του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι αντίθετος στη διακοπή του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή, μάλιστα, που κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχει ο περιοριστικός χρόνος, λόγω Προολυμπιακού κι υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας, ο «ισχυρός άνδρας» της Ομοσπονδίας θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα στο παρκέ. Και σε αυτό δεν θα μας βρει αντίθετους, αν κι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, λόγω κοροναϊού.

Η τηλεδιάσκεψη έβγαλε άσπρο καπνό, αλλά με αρκετά… γκρίζα σημεία. Για παράδειγμα δεν είναι ολοκληρωμένη (για την ώρα) η πρόταση, καθώς πρέπει να γίνει ζύμωση και να καταλήξουν σε μια ενιαία θέση, την οποία θα παρουσιάσουν στον Λευτέρη Αυγενάκη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλα θέματα προς διερεύνηση, με κυρίαρχο το πώς θα διακοπούν τα συμβόλαια των παικτών, όπου δεν υπάρχει καθαρό νομικό πλαίσιο.

Όπως και να ‘χει, είμαστε στο πρώτο επεισόδιο μιας ιστορίας, η οποία θα έχει ενδιαφέρον, καθώς πρέπει να δούμε και πώς θα μπορέσει να υπάρξει πρωταθλητής, δίχως να υπάρχουν ομάδες που θα υποβιβαστούν. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι κάθετα αντίθετος στην αύξηση των ομάδων, γιατί αυτό θα δημιουργήσει ένα ντόμινο (για την επόμενη αγωνιστική περίοδο) σε όλες τις κατηγορίες.

Επαναλαμβάνουμε η τελική απόφαση ανήκει στον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος προφανώς και θα σταθμίσει τα πάντα, αλλά από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει η συναίνεση της ΕΟΚ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμφωνήσει. Εκτός κι αν (απευχόμαστε) ζορίσουν τόσο πολύ τα πράγματα λόγω κοροναϊού, οπότε θα είναι υποχρεωτική η διακοπή του πρωταθλήματος. Αν δεν, τότε μην είσαστε βέβαιοι ότι αυτό που αποφάσισαν τα σωματεία θα υλοποιηθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr