Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Κικίλιας : Αυξάνονται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ - Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν

Κοροναϊός – Κικίλιας : Αυξάνονται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ – Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν

Στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της έναρξης της σημερινής ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίκλιας

Στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού, αναφέρθηκε στην έναρξης της σημερινής ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίκλιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, έχουν αναπτυχθεί 2158 κλίνες, και προστέθηκαν ακόμα 80 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα.

«Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί είναι μέχρι σήμερα 2158. Οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται με βάση τις ανάγκες. Έθεσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, εκπονήσαμε σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Δείτε επίσης: Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για την απαγόρευση κυκλοφορίας

«Ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και κάναμε ασκήσεις ετοιμότητας. Ορίσαμε ως εκπρόσωπο τον κ. Τσιόδρα, που ευχαριστώ για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει. Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε προσλήψεις για να ενισχύσει εργαστήρια και νοσοκομεία. Προχωρήσαμε σε σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ. Οργανώθηκε δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κοροναϊό. Τα δεδομένα τίθενται υπ’ όψιν της ειδικής επιτροπής καθημερινά. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, που έχει λάβει ο ίδιος, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες. Από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι σήμερα συνεργαζόμαστε στενά σταθμίζοντας τα παγκόσμια δεδομένα μιας πρωτοφανούς κρίσης. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας» προσέθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Πριν 2 μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα έχουμε 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Έχουμε προσθέσει κλίνες από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ. Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί είναι μέχρι σήμερα 2158. Οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται με βάση τις ανάγκες. Το νοσοκομείο Παμμακάριστος, το ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγ. Βαρβάρα και το Άττικα, θα νοσηλεύουν αποκλειστικά COVID-19. Το ΕΣΥ στη φάση που βρισκόμαστε αντέχει. Είναι στο χέρι μας και στο χέρι σας με τα μέτρα να συνεχίσει να αντέχει» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει και στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν αναλάβει 176 γιατροί, έχουν εγκριθεί 2145 προσλήψεις, 431 γιατροί και 1714 νοσηλευτές. Θα προσληφθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερα. Καθημερινά εγκρίνονται κι άλλες με βάση τις ανάγκες. Όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προμήθειες, προχωρήσαμε σε αγορές όλων των αναγκαίων μέσων» ανέφερε ο κύριος Κικίλιας.

«Όπως γνωρίζετε μαίνεται πόλεμος για την προμήθεια υλικών κάνοντας την παραλαβή τους δύσκολη. Δεν ήταν θέμα χρημάτων αλλά διαθεσιμότητας. Έχουμε δώσει τεράστια μάχη για να εξασφαλιστεί το υλικό αυτό. Έχουμε ναυλώσει cargo jet που έχουν φέρει και θα φέρουν το αναγκαίο υλικό και μέσα ατομικής προστασίας. Θέλω να ευχαριστήσω την Κίνα για την προμήθεια υλικού και τις δωρεές. Δεν περισσεύει κανείς. Σ’ αυτή τη μάχη τους χρειαζόμαστε όλους. Υπάρχει πλατφόρμα στην οποία μπορεί να συμμετάσχει και να προσφέρει όποιος επιθυμεί. Είναι η στιγμή που είμαστε στο Εμείς και όχι στο Εγώ. Να ζητήσω από όλους να δείξουν κοινωνική ευθύνη» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024