Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση κυκλοφορίας : Τι θα κρίνει την παράταση μετά την 6η Απριλίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας : Τι θα κρίνει την παράταση μετά την 6η Απριλίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας : Αν καταγραφεί το επόμενο 15νθήμερο ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και θάνατοι τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να παρατείνει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Σοβαρούς φόβους ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή αχρείαστων μετακινήσεων μπορεί να παραταθεί και πέραν της 6ης Απριλίου, εκφράζεται ήδη από πολλούς. Ολα θα κριθούν από το πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες 15 ημέρες η καμπύλη των κρουσμάτων και βεβαίως των θανάτων. Αν αυτή την περίοδο, όπου θα ισχύουν τα ιδιαίτερα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δεν σημειωθεί έκρηξη των κρουσμάτων, δεν υπάρξει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και βεβαίως ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊό είναι «διαχειρίσιμος» (όσο μπορεί αυτό να ειπωθεί) τότε θα μπορούσε η κυβέρνηση από την 7η Απριλίου και μετά να χαλαρώσει κάπως τον ασφυκτικό κλοιό.

Ενδεχομένως κάποιες μετακινήσεις να γίνονται με περισσότερη ευκολία, όχι όμως να υπάρξει πλήρης άρση του περιορισμού των πολιτών και της καμπάνιας «μένουμε στο σπίτι».

Επιστήμονες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις διαδικασίες εκφράζουν αμφιβολίες ως προς το αν θα είναι αρκετός ο χρόνος που έχει τεθεί για την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας. Λένε δηλαδή ότι είναι περισσότερο πιθανό να δοθεί παράταση στους περιορισμούς και νέο μπλόκο στις «άσκοπες» μετακινήσεις, παρά να υπάρξει ανακοίνωση άρσης των μέτρων.

«Πολύ φοβούμαστε ότι θα κρατήσει εβδομάδες η κατάσταση που αρχίσαμε να βιώνουμε από το πρωί της Δευτέρας 22 Μαρτίου», λένε χαρακτηριστικά.

Το παράθυρο νέας παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας άφησε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά της διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.« Το σχέδιο είναι δυναμικό και εξελίσσεται ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών. Όλα κρίνονται από τη συμπεριφορά των πολιτών», τόνισε, συμπληρώνοντας πάντως ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει ανταποκριθεί θετικά και ότι υπάρχει μια πρωτοφανής συστράτευση κράτους και κοινωνίας προς την κατεύθυνση να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό».

«Θα κρατήσει καιρό»

«Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε θα κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτό απαιτεί ψυχραιμία, υπομονή, σχεδιασμένη δουλειά και απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση για να στηρίξουμε τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνει, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Δεν μένουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε ακόμα. Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις, υπάρχει αυστηρός περιορισμός. Κάποιος να μπορεί να κάνει τις βασικές εργασίες του και τον υπόλοιπο χρόνο να παραμένει σπίτι του. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και δεν ήταν πολιτική ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα για την μετακίνηση των πολιτών έχουν φτάσει στο μέγιστο επίπεδο αυστηρότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αλλά και οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να πουν για το πότε θα «ξεσφίξουν» κάπως τα λουριά, από την επόμενη εβδομάδα, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων και μαζική είσοδος ασθενών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024