Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος» - Οι θετικές ειδήσεις της ημέρας

Κοροναϊός: «Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος» – Οι θετικές ειδήσεις της ημέρας

Για μια ακόμη ημέρα, μηνύματα εμψύχωσης, αλληλεγγύης, καθώς και αισιόδοξα νέα ότι ο κοροναϊός δεν είναι ανίκητος ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις έρχονται στο προσκήνιο, απαραίτητα για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

Την ώρα που η Ιταλία συνεχίζει να πορεύεται μέσα στο σκοτάδι χωρίς να διακρίνεται μέχρι στιγμής φως στο τούνελ -καταρρίπτοντας ακόμη ένα «ρεκόρ» θανάτων από τον κοροναϊό– ενώ ιδιαιτέρως ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και η κατάσταση στην Ισπανία, όπου καταγράφονται αυξητικές τάσεις στους αριθμούς των θανάτων αλλά και των νέων κρουσμάτων, δεν εκλείπουν οι θετικές και αισιόδοξες ειδήσεις ανά τον κόσμο σχετικά με την εξάπλωση του ιού.

Για μια ακόμη ημέρα, μηνύματα εμψύχωσης, αλληλεγγύης, καθώς και αισιόδοξα νέα ότι ο κοροναϊός δεν είναι ανίκητος ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις έρχονται στο προσκήνιο, απαραίτητα για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

Όπως είπε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ελύτη, «την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Πρέπει η κάθε γλώσσα να μιλεί την καλοσύνη της ημέρας. Ας γίνει αυτός ο αγώνας όλων μας».

Τα ενθαρρυντικά νέα του Σαββάτου:

1) Η Κίνα δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κοροναϊού ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Μπορεί οι υγειονομικές αρχές να ανακοίνωσαν 41 επιπλέον περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό μολυσμένοι από τον SARS-CoV-2, ωστόσο σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, όταν καθημερινά καταγράφονταν χιλιάδες νέα κρούσματα, η μετάδοση στη χώρα φαίνεται να σταμάτησε.

2) Ενώ η Ευρώπη βρίσκεται σε καραντίνα, οι Κινέζοι είναι πλέον αισιόδοξοι ότι «δάμασαν» τον κοροναϊό, γι’ αυτό και τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους μετά από δύο μήνες εγκλεισμού.

Η κάμερα του BBC καταγράφει εικόνες από τους δρόμους και τα πάρκα του Πεκίνου, που γέμισαν ξανά ζωή. Όλοι φορούν υποχρεωτικά μάσκες, ωστόσο δηλώνουν αισιόδοξοι για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα τους. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας. Το έχουμε ελέγξει, τώρα να δούμε πώς θα το ελέγξετε εσείς» λένε.

3) Το πρωί του Σαββάτου, αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροπλάνο που μετέφερε υγειονομικό υλικό από την Κίνα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας λόγω κοροναϊού.

«Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη»

Μάλιστα, η κινεζική αποστολή είχε τοποθετήσει και πανό με απόφθεγμα του Αριστοτέλη στα ελληνικά και στα κινεζικά: «Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη» (δηλαδή η φιλία (ή η αγάπη) είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα).

Το υγειονομικό υλικό που έφθασε στην Αθήνα ως δωρεά της κινεζικής κυβέρνησης ανέρχεται σε περίπου 8 τόνους και περιλαμβάνει 550.000 ιατρικές, χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών, σύμφωνα με ενημέρωση της κινεζικής πρεσβείας.

Στην ίδια πτήση έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

4) Ο δήμαρχος του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχουν μισθωθεί 300 δωμάτια ξενοδοχείων για την αυτοαπομόνωση των αστέγων της πόλης εν μέσω εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Οι άστεγοι Λονδρέζοι θα επωφεληθούν από της ζωτικής σημασίας προστασία από τον κοροναϊό, καθώς ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, με την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης, έχει εξασφαλίσει 300 δωμάτια ξενοδοχείων με σκοπό να απομονωθούν για τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Σαββατοκύριακο, θα μεταφερθούν στα δωμάτια τα πρώτα άτομα σε συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις ενώ περισσότεροι θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα.

5) Εικόνες με ουράνια τόξα έχουν αρχίζει να «ντύνουν» τα παράθυρα των σπιτιών της Μεγάλης Βρετανίας κι ενώ τα σχολεία της χώρας είναι κλειστά λόγω του κοροναϊού.

Ουράνια τόξα ελπίδας

Εκατοντάδες σχολεία ενθαρρύνουν τους μαθητές να ζωγραφίσουν ουράνια τόξα προκειμένου να στείλουν μήνυμα ελπίδας σε όλο τον κόσμο. Εκπρόσωπος σχολείου στο Νιούκαστλ δήλωσε: «Ελπίζουμε να διαδοθεί η καμπάνια αυτή όσο το δυνατόν περισσότερο».

6) Δύο ασθενείς από γηροκομείο στο Σιάτλ των ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν κερδίσει τη μάχη με τον κοροναϊό, αφού πρώτα βρέθηκαν θετικοί στη νόσο.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου της περιοχής δήλωσε ότι δύο ασθενείς μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας έκαναν εκ νέου τεστ για τον ιό, τα οποία ήταν αρνητικά.

«Είναι υπέροχα νέα για εμάς» δήλωσε στον «The Independent» ο Tim Killian, εκπρόσωπος του γηροκομείου. «Δεν έχουμε μεταφέρει κανέναν στο νοσοκομείο από την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για μια καλή είδηση εν μέσω δυσάρεστων εξελίξεων».

7) Στο πλευρό των Ιταλών που παλεύουν για τη ζωή τους κόντρα στην πανδημία του κοροναϊού βρίσκεται ο τραγουδιστής Μπόνο και το συγκρότημα U2, γράφοντας ένα τραγούδι συμπαράστασης.

Εμπνέοντας τους καλλιτέχνες

Το κομμάτι ονομάζεται «Let Your Love Be Known» (Αφήστε την αγάπη σας να γίνει γνωστή) και δημοσιεύτηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού των U2 στο Instagram.

for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it’s you we’re singing to. Bono

8) Ελληνες ασθενείς με κοροναϊό έχουν λάβει σε μικρές ποσότητες πειραματικό φάρμακο σε νοσοκομεία της Πάτρας αλλά και της Αθήνας, όπως τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Το συγκεκριμένο φάρμακο βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες δοκιμές (Φάση 3) σε Κίνα και Αμερική και, όπως ανέφερε ο καθηγητής, εάν όλες οι δοκιμές είναι πετυχημένες, αναμένεται να κυκλοφορήσει περίπου στα τέλη του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σύψας τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, καθώς χρειάζεται να γίνουν αφενός επιπρόσθετες μελέτες και αφετέρου το φάρμακο να ληφθεί από περισσότερους ασθενείς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024