Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει χωρίς ολιγωρία τη δημόσια υγεία

ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει χωρίς ολιγωρία τη δημόσια υγεία

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να εφαρμόσει αποφασιστικά μέτρα στήριξη της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο απαραίτητη είναι η ατομική ευθύνη, ακόμα πιο απαραίτητη η στήριξη της δημόσιας υγείας τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να εφαρμόσει αποφασιστικά μέτρα στήριξη της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και την ανακοίνωση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πως όσο απαραίτητη είναι η ατομική ευθύνη, ακόμα πιο απαραίτητη η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Ο λαός δίνει μάχη και θα την κερδίσει

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής περιπέτειας στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του κοροναϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Προσθέτει δε πως «δίνουμε τη δύσκολη μάχη όλοι και όλες μαζί, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο λαός μας ξέρει να δίνει μάχες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις κερδίζει».

Ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «πέρα, όμως, από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη ολιγωρία, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κοροναϊού».

Δεν χωρούν ρητορικές διαβεβαιώσεις

«Εδώ δεν χωρούν ρητορικές διαβεβαιώσεις και αόριστες εξαγγελίες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις που θα θωρακίσουν σήμερα κιόλας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Ξανθός είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να βελτιώσει τα αντανακλαστικά του και να προχωρήσει στην υγειονομική θωράκιση της χώρας με μια δέσμη πέντε μέτρων.

Δέσμη μέτρων για το ΕΣΥ

-Ενίσχυση τώρα των μέτρων ατομικής προστασίας του προσωπικού του ΕΣΥ. Οι νέες προμήθειες σε μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό να προωθηθούν άμεσα και με ορθολογικό τρόπο στις δομές του ΕΣΥ.
-Επιτάχυνση της διαδικασίας στελέχωσης του ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία. Οι 2.000 προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα, αξιοποιώντας το διαφανές και ευέλικτο σύστημα προσλήψεων επικουρικού προσωπικού. Υπάρχουν ήδη έτοιμες λίστες υποψηφίων ανά ειδικότητα και ανά υγειονομική περιφέρεια.
-Αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, με την τοποθέτηση επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων και του ιδιωτικού τομέα.
-Αξιοποίηση δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία). Πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας με λειτουργική ενσωμάτωση όλων των περιφερειακών δομών του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν και τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας.
-Μακροχρόνιος σχεδιασμός προσλήψεων με άμεση προκήρυξη 4.000 θέσεων μέσα στο 2020. Μόνιμες προσλήψεις που θα λειτουργήσουν και ως κίνητρο για όσους κληθούν να ενισχύσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το ΕΣΥ.

Παρακαταθήκη

Καταλήγοντας ο κ. Ξανθός υποστηρίζει ότι «ο ρόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχει βάλει στην άκρη, ελπίζουμε οριστικά, τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησής του. Η επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να είναι την επόμενη μέρα της πανδημίας, πραγματική παρακαταθήκη για την κοινωνία».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024