Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία : Καρτέρι έξω από σούπερ μάρκετ για αγορές πανικού

Κοροναϊός – Βρετανία : Καρτέρι έξω από σούπερ μάρκετ για αγορές πανικού

Συνεχίζουν Βρετανοί να αγοράζουν περισσότερα από όσα χρειάζονται υπό το φόβο του κοροναϊού, στήνοντας καρτέρι έξω από σούπερ μάρκετ. Σε πολλές περιπτώσεις δεν έλειψαν οι σπρωξιές κατά ηλικιωμένων και υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας.

Συνεχίζουν να αγοράζουν περισσότερα από όσα χρειάζονται υπό το φόβο του κοροναϊού, Βρετανοί, στήνοντας ακόμη και καρτέρι έξω από σουπερ μάρκετ προκειμένου να προλάβουν να… αδειάσουν τα ράφια πριν τα περιοριστικά μέτρα.

Η Daily Mail, δημοσιεύει εικόνες και βίντεο που δείχνουν εκατοντάδες αγοραστές να έχουν κατακλύσει το χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Tesco πριν από τις 6 το πρωί, περιμένοντας να ανοίξει το κατάστημα, γεγονός που καταδεικνύει και την έκταση του πανικού του κόσμου.

Συμφωνα με το δημοσίευμα οι «εγωιστές» καταναλωτές που προχωρούν σε αγορές πανικού αποθηκεύοντας τα προϊόντα, είχαν σχηματίσει μια γιγαντιαία ουρά, περιμένοντας την πρωινή παράδοση.

Παρέμβαση αστυνομίας

Μάλιστα η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει για να προστατεύσει τους ευάλωτους πελάτες σε ορισμένα καταστήματα ενώ τα σουπερ μάρκετ προχωρούν σε προσλήψεις security.

Κι αυτό γιατί – όπως αναφέρει η εφημερίδα- οι «εγωιστές» αγοραστές σε πολλές περιπτώσεις προπηλάκισαν συνταξιούχους στην φούρια τους να αδειάσουν τα  ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ορισμένα σούπερ μάρκετ, στη Βρετανία έχουν εισαγάγει ειδικές ώρες όπου οι εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και οι ηλικιωμένοι επιτρέπεται να ψωνίζουν χωρίς να συμμετέχουν άλλα μέλη του κοινού.

Ωστόσο, νεότεροι αγοραστές εντοπίστηκαν να σπρώχνουν τους ηλικιωμένους προκειμένου να τους πάρουν τη σειρά!

Σε κάποια σούπερ μάρκετ έχουν προσληφθεί φύλακες ασφαλείας, οι οποίοι καλούνται να εξισοροπήσουν την κατάσταση υπέρ των πιο ευάλωτων που δεν είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Πηγή πληροφοριών και εικόνων : Daily Mail

Sports in

Φέρνοντας πίσω τις… Κυριακές (μας)

Κροτίδες, δακρυγόνα, αναβολές, δικαστήρια. Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε εύκολα να είναι ντοκιμαντέρ. Ποδόσφαιρο όμως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2023