Κοροναϊός – ΗΠΑ : Κλείνουν τα σύνορα με Μεξικό – Αναβολή πληρωμών φοιτητικών δανείων
Σε νέες κινήσεις προβαίνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του κοροναϊού
Ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε νέες ομοσπονδιακές ενέργειες την Παρασκευή στις προσπάθειες για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού και την ανακούφιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.
Εν τω μεταξύ, η Ημέρα Φορολογίας έχει μεταφερθεί τον Ιούλιο. Και η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Πενσυλβανία πήραν την πιο τολμηρή δράση για να επιβραδύνουν τη διάδοση του κοροναϊού.
Καθώς το COVID-19 εξακολουθεί να μεταβάλλει δραματικά τις ζωές, οι ΗΠΑ ανέφεραν δύο ζοφερά ορόσημα την Παρασκευή – τουλάχιστον 210 θανάτους και πάνω από 14.600 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τις 11.100, καθώς η Ιταλία είδε τη μεγαλύτερη μέρα αύξησής των νεκρών την Παρασκευή. Υπάρχουν περισσότερες από 265.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τον πίνακα δεδομένων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Μεταξύ των μέτρων, ο Trump ανακοίνωσε την Παρασκευή:
- Περιορισμός των μη ουσιαστικών μετακινήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού
- Απαλλαγή σχολικών εξετάσεων
- Επιτρέπεται στους δανειολήπτες με ομοσπονδιακά δάνεια σπουδαστών να μπορούν να σταματήσουν τις πληρωμές τους για δύο μήνες χωρίς να συγκεντρώνουν τόκους
- Ενεργοποιώντας τον νόμο για την παραγωγή άμυνας ο πρόεδρος είπε, ωστόσο, ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ένα εθνικό κλείδωμα.
Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού θα κλείσουν για μη απαραίτητο ταξίδι
Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού θα κλείσουν για μη αναγκαία ταξίδια για περαιτέρω βοήθεια στην εξάλειψη της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε ο Trump σήμερα την Παρασκευή.
«Όπως και με τον Καναδά, εργαζόμαστε επίσης με το Μεξικό για να εφαρμόσουμε νέους κανόνες στα λιμάνια εισόδου μας για να αναστείλουμε μη ουσιαστικά ταξίδια», δήλωσε ο Trump. «Αυτοί οι νέοι κανόνες και διαδικασίες δεν εμποδίζουν το νόμιμο εμπόριο».
Ο Τραμπ ανέφερε ότι το Μεξικό αναστέλλει επίσης τα αεροπορικά ταξίδια από την Ευρώπη. Η αναμενόμενη ανακοίνωση ακολουθεί το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά σε μη ουσιαστικά ταξίδια, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Ιουστίνος Τρουντά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κλείσιμο θα γίνει στα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Πηγή: eu.usatoday.com
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)



































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442