Σε νέες κινήσεις προβαίνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του κοροναϊού

Ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε νέες ομοσπονδιακές ενέργειες την Παρασκευή στις προσπάθειες για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού και την ανακούφιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, η Ημέρα Φορολογίας έχει μεταφερθεί τον Ιούλιο. Και η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Πενσυλβανία πήραν την πιο τολμηρή δράση για να επιβραδύνουν τη διάδοση του κοροναϊού.

Καθώς το COVID-19 εξακολουθεί να μεταβάλλει δραματικά τις ζωές, οι ΗΠΑ ανέφεραν δύο ζοφερά ορόσημα την Παρασκευή – τουλάχιστον 210 θανάτους και πάνω από 14.600 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τις 11.100, καθώς η Ιταλία είδε τη μεγαλύτερη μέρα αύξησής των νεκρών την Παρασκευή. Υπάρχουν περισσότερες από 265.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τον πίνακα δεδομένων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Μεταξύ των μέτρων, ο Trump ανακοίνωσε την Παρασκευή:

  • Περιορισμός των μη ουσιαστικών μετακινήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού
  • Απαλλαγή σχολικών εξετάσεων
  • Επιτρέπεται στους δανειολήπτες με ομοσπονδιακά δάνεια σπουδαστών να μπορούν να σταματήσουν τις πληρωμές τους για δύο μήνες χωρίς να συγκεντρώνουν τόκους
  • Ενεργοποιώντας τον νόμο για την παραγωγή άμυνας ο πρόεδρος είπε, ωστόσο, ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ένα εθνικό κλείδωμα.

Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού θα κλείσουν για μη απαραίτητο ταξίδι

Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού θα κλείσουν για μη αναγκαία ταξίδια για περαιτέρω βοήθεια στην εξάλειψη της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε ο Trump σήμερα την Παρασκευή.

«Όπως και με τον Καναδά, εργαζόμαστε επίσης με το Μεξικό για να εφαρμόσουμε νέους κανόνες στα λιμάνια εισόδου μας για να αναστείλουμε μη ουσιαστικά ταξίδια», δήλωσε ο Trump. «Αυτοί οι νέοι κανόνες και διαδικασίες δεν εμποδίζουν το νόμιμο εμπόριο».

Ο Τραμπ ανέφερε ότι το Μεξικό αναστέλλει επίσης τα αεροπορικά ταξίδια από την Ευρώπη. Η αναμενόμενη ανακοίνωση ακολουθεί το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά σε μη ουσιαστικά ταξίδια, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Ιουστίνος Τρουντά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κλείσιμο θα γίνει στα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Πηγή: eu.usatoday.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr