Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Απαγόρευση συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους στη Σλοβενία

Κοροναϊός : Απαγόρευση συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους στη Σλοβενία

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, που αποσκοπούν στην αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού, τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στη Σλοβενία, με την κυβέρνηση να απαγορεύει, προσωρινά, τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, που αποσκοπούν στην αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού, τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στη Σλοβενία, με την κυβέρνηση να απαγορεύει, προσωρινά, τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους, για να συγκρατήσει την πανδημία του κοροναιού.

Το σχετικό διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ απαγορεύει τη μετακίνηση και τη συγκέντρωση ανθρώπων σε δημόσιους χώρους μέχρι νεωτέρας, αλλά υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του κοινωνικού ιστού.

Οι πολίτες μπορούν να βρεθούν σε δημόσιο χώρο μόνο για δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία, έχοντας κατά νουν να διατηρούν μια ασφαλή απόσταση.

Επίσης, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά (παντοπωλεία, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων, τράπεζες, ταχυδρομεία, υπηρεσίες καθαρισμού, συνεργεία αυτοκινήτων κ.ά.).

Οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσια πάρκα και άλλες περιοχές για περπάτημα, και πάλι έχοντας επίγνωση της απόστασης ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρέσεων επιτρέπεται η κυκλοφορία, η πρόσβαση και η διαμονή σε δημόσιο χώρο για ομάδες προσώπων που είναι στενά μέλη της οικογένειας, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούν μια ασφαλή απόσταση από άλλες παρόμοιες ομάδες.

Οι ομάδες έως και πέντε συναδέλφων που μοιράζονται το ίδιο προσωπικό όχημα για να φτάσουν στην εργασία ή που έχουν κληθεί να εκτελούν καθήκοντα στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας εξαιρούνται επίσης από τα μέτρα.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο περίπου 400 ευρώ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024