«Σε περίπτωση που οι καταγγελίες περί συνεχών οχλήσεων συνεχιστούν, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ακόμη δραστικότερα μέτρα όσον αφορά τόσο τις εισπρακτικές εταιρείες, που είναι σε εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο, όσο και τις δικηγορικές εταιρείες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου ανάπτυξης.

Με δραστικότερα μέτρα απειλεί τις εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία που εκτελούν χρέη εισπρακτικής το υπουργείο Ανάπτυξης, εάν αυτές παρά την απαγόρευση συνεχίζουν να ενοχλούν τους δανειολήπτες που έχουν οφειλές.

«Σε περίπτωση που οι καταγγελίες περί συνεχών οχλήσεων συνεχιστούν, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ακόμη δραστικότερα μέτρα όσον αφορά τόσο τις εισπρακτικές εταιρείες, που είναι σε εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο, όσο και τις δικηγορικές εταιρείες, που λόγω νομοθετικής παραλείψεως του παρελθόντος δεν είναι ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου ανάπτυξης.

Σε ποιες περιπτώσεις αναστέλλεται κάθε επικοινωνία με δανειολήπτη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου: «Ως προς τις εισπρακτικές εταιρείες, διευκρινίζεται ότι μετά τη συμφωνία των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις ισχύουν τα εξής:

-Αναστέλλεται για τρεις μήνες – κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δανειολήπτη – η καταβολή των δόσεων απ’ όλους όσοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι, δικαιούνται του επιδόματος των 800 ευρώ.

Μετά τη χορήγηση της τρίμηνης αναστολής, δεν δικαιολογείται άλλο τηλεφώνημα.

– Προτείνονται εξατομικευμένες λύσεις σε δανειολήπτες που τεκμηριωμένα δοκιμάζονται από την αιφνίδια μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα, βασισμένες στο οικονομικό προφίλ του καθένα, ιδιώτη ή επιχείρησης, και προσφέρεται η δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες.

Αναστέλλεται για συγκεκριμένο διάστημα κάθε επικοινωνία με δανειολήπτες που επικαλούνται αποδεδειγμένο σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους.»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr