Η Βρετανία ανακοίνωσε τα πρώτα χειροπιαστά όσο και ενθαρρυντικά αποτελέσματα του ιδιότυπου consortium μηχανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και αεροσκαφών που έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού και στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αυτά, δημιούργησαν έναν πρωτότυπο αναπνευστήρα ο οποίος από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρει έγκριση από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και να ριχτεί στην μάχη για την περίθαλψη των νοσούντων από τον Covid-19.

Το consortium αποτελείται από μηχανικούς πολλών βιομηχανιών σε βρετανικό έδαφος υπό την καθοδήγηση της εταιρείας αεροναυπηγικής Meggitt και των αυτοκινητοβιομηχανιών McLaren και Nissan και έχει ως στόχο την ταχεία παραγωγή των κρίσιμων για την φροντίδα όσων νοσήσουν από τον κορωνοϊό αναπνευστήρων.

Οι μηχανικοί της McLaren έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό ενός νέου πρωτότυπου και απλού στο σχεδιασμό αναπνευστήρα ενώ οι μηχανικοί της Nissan ασχολούνται με την μεγιστοποίηση της παραγωγής αναπνευστήρων συνδράμοντας εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η παραγωγή των πρωτότυπων αναπνευστήρων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο μήνα.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι ο αριθμός των 8.000 αναπνευστήρων που διαθέτει ως απόθεμα η Βρετανία των 67 εκατομμυρίων κατοίκων είναι κάθε άλλο παρά επαρκής σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, εξ ου και η βρετανική κυβέρνηση επιστράτευσε των βιομηχανιών που βρίσκονται στη βρετανική επικράτεια να αναπροσαρμόσουν τις γραμμές παραγωγής τους προκειμένου να κατασκευάζουν αναπνευστήρες με ταχείς ρυθμούς.

«Πάνω από έξι εταιρείες έχουν δημιουργήσει πρωτότυπους αναπνευστήρες οι οποίοι θα αξιολογηθούν σύντομα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Matt Hancock συμπληρώνοντας ότι εκτιμά ότι θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. «Θα με εξέπληττε αν έπαιρνε περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο