Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωκοινοβούλιο : Έκτακτη Σύνοδος στις 26 Μαρτίου για τη λήψη μέτρων για τον κοροναϊό

Ευρωκοινοβούλιο : Έκτακτη Σύνοδος στις 26 Μαρτίου για τη λήψη μέτρων για τον κοροναϊό

Την έκτακτη σύγκληση συνόδου της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες αποφάσισαν για την 26η Μαρτίου ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, προκειμένου να υιοθετήσουν μέτρα λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κοροναϊού.

Την έκτακτη σύγκληση συνόδου της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες αποφάσισαν για την 26η Μαρτίου ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, προκειμένου να υιοθετήσουν μέτρα λόγω των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19.

Στην εν λόγω σύνοδο θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν οι πρώτες τρεις νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η ατζέντα των θεμάτων

Στην ημερήσια διάταξη αναμένεται να βρεθούν:

– Η Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού, η οποία θα διαθέσει 37 δισ. ευρώ από τα ταμεία συνοχής στα κράτη μέλη ως απάντηση στις επιπτώσεις της κρίσης.

– Η νομοθετική πρόταση για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στον τομέα της δημόσια υγείας.

– Η πρόταση της Επιτροπής για να εξαλειφθούν οι αποκαλούμενες «πτήσεις-φαντάσματα», ένα φαινόμενο που αποτελεί αποτέλεσμα της εξάπλωσης του COVID-19.

Είναι κρίσιμης σημασίας η υιοθέτηση αυτών των τριών νομοθετικών προτάσεων το ταχύτερο δυνατό, ώστε να παρασχεθεί έμπρακτη βοήθεια στους πολίτες της ΕΕ και στα κράτη μέλη εν μέσω μιας κατάστασης χωρίς προηγούμενο, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΚ.

Το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ειδικά γι’ αυτή τη σύνοδο της ολομέλειας θα διασφαλίσει ότι οι ψηφοφορίες θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τόσο αυτοπροσώπως όσο και εξ αποστάσεως.

Η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί αντί της συνόδου που ήταν προγραμματισμένη για τις 1-2 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024