ΣΥΡΙΖΑ : Ο κοροναϊός και όχι ο Μητσοτάκης ενέταξαν την Ελλάδα στο πρόγραμμα της ΕΚΤ
Οργή επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του μεγάρου Μαξίμου που παρουσίασαν την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ρευστότητας της ΕΚΤ λόγω του κοροναϊού ως προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως αποτυχία του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα να πετύχει κάτι ανάλογο την προηγούμενη 4ετία.
Οργή επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του μεγάρου Μαξίμου που παρουσίασαν την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ρευστότητας της ΕΚΤ λόγω του κοροναϊού ως προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως αποτυχία του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα να πετύχει κάτι ανάλογο την προηγούμενη 4ετία.
Περισσεύει η ανοησία
Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρασκηνιακά πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης και μιλούν για unfair χτύπημα την ώρα που ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη ζητούν συναίνεση και ομοψυχία λόγω των τραγικών επιπτώσεων από τον κοροναϊό.
«Η ανοησία φαίνεται ότι περισσεύει στους επιτελείς του Μαξίμου. Η Ελλάδα θα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μιας φονικής πανδημίας, όπως όλες οι χώρες της Ευρώπης, και όχι στο QE» σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανοησία φαίνεται ότι περισσεύει στο #Μαξίμου. Η #Ελλάδα θα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την φονική πανδημία,όπως όλες οι χώρες της Ευρώπης, και όχι στο QE. Η ΕΚΤ σήμερα περιλαμβάνει και την Ελλάδα γιατί η κυβέρνηση @syriza_gr έβγαλε τη χωρα από τα μνημόνια.
— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) March 19, 2020
Πολιτική εκμετάλλευση καταστροφικών γεγονότων
Μάλιστα ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να παραδεχθούν, ότι αν η ΕΚΤ σήμερα περιλαμβάνει και την Ελλάδα και δεν την εξαιρεί, είναι γιατί η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει ότι “λόγω δικών της χειρισμών μπήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα” καλό θα είναι να δει, πως μπορεί να αυξήσει το ανεπαρκές πακέτο βοήθειας που ανακοίνωσε χθες».
«Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες υγείας. Αυτά πρέπει να παρέχει ένα κοινωνικό κράτος. Αρκετά με την πολιτική εκμετάλλευση κάθε καταστροφικού γεγονότος στη χώρα» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.
Η ΝΔ, αντί να πανηγυρίζει, να δει πώς θα αυξήσει το ανεπαρκες πακέτο βοήθειας που ανακοίνωσε χθες. Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες υγείας. Αρκετά με την πολιτική εκμετάλλευση κάθε καταστροφικού γεγονότος.
— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) March 19, 2020
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442