Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρίφος παραμένει η καταβολή του δώρου του Πάσχα - Ποιες διευκρινίσεις έδωσε ο Σταϊκούρας

Γρίφος παραμένει η καταβολή του δώρου του Πάσχα – Ποιες διευκρινίσεις έδωσε ο Σταϊκούρας

Η ΝΔ τιμά το κοινωνικό κράτος και έχει ως μέλημά της τη διάσωση εργαζομένων και επιχειρήσεων αναφέρει σε διευκρινιστικές του δηλώσεις ο Χρ. Σταϊκούρας ενώ επιτίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους για λαϊκισμό και μαξιμαλισμό αναφορικά με την αντίδρασή τους στην αρχική του δήλωση ότι η κυβέρνηση εξετάζει το αν θα δοθεί ή όχι το δώρο του Πάσχα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανήλθε με νεότερη δήλωσή του για να δώσει διευκρινίσεις στο θέμα της καταβολής του δώρου του Πάσχα για το οποίο είχε πει νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ πως εξετάζεται το αν θα δοθεί ή όχι.
Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης και να κλείσει τη συζήτηση που έχει προκληθεί, καθώς στη νεότερη δήλωσή του δεν κάνει καμία αναφορά για το τι μέλει γενέσθαι με το δώρο του Πάσχα.

Σταϊκούρας: Μέλημά μας εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Τονίζει ωστόσο πως η κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει και θα συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα το επόμενο διάστημα, ότι αποτελεί κύριο μέλημά της η στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων.
Προσθέτει δε ο κ. Σταϊκούρας πως η ΝΔ, ως το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς παράταξης με ιδεολογικό πυρήνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που κατά κύριο λόγο διαχρονικά οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος, το τιμά και το στηρίζει.
Ταυτόχρονα ο κ. Σταϊκούρας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατηγορώντας τους για λαϊκισμό και μαξιμαλισμό.

Λαϊκισμός και μαξιμαλισμός

Απαντώντας ουσιαστικά στη δήλωση του κ. Τσακαλώτου «να μην διανοηθεί» η κυβέρνηση να κόψει το δώρο του Πάσχα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ «αντί να συνταχθεί με όλους τους Έλληνες στην πρώτη γραμμή αυτών των μαχών, διολισθαίνει ταχύτατα σε μία από τις χειρότερες πρακτικές του, επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και μαξιμαλισμού.
Το υπεύθυνο πρόσωπο που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα κατέρρευσε εντός ελαχίστου χρόνου».

Η δήλωση του κ. Σταϊκούρα έχει ως εξής:

«Την τρέχουσα περίοδο, οι κύριες μάχες δίνονται για τη δημόσια υγεία, τη διαφύλαξη των συνόρων της χώρας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.
Λυπάμαι που ο κ. Τσακαλώτος, αντί να συνταχθεί με όλους τους Έλληνες στην πρώτη γραμμή αυτών των μαχών, διολισθαίνει ταχύτατα σε μία από τις χειρότερες πρακτικές του, επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και μαξιμαλισμού.
Το υπεύθυνο πρόσωπο που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα κατέρρευσε εντός ελαχίστου χρόνου.
Όμως, παρόλα αυτά, δεν μπορεί παρά να του απαντήσω.
1ον. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επί 5 χρόνια δεν κατάφερε να πιάσει το στόχο της ανάπτυξης και που επί διακυβέρνησής του η οικονομία έτρεξε με μέσο εξαμηνιαίο ρυθμό 0,84%, πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (2,02%), δεν μπορεί με αξιοπιστία να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έπιασε φέτος το στόχο της ανάπτυξης και που επί διακυβέρνησής της η οικονομία έτρεξε με 1,62%, αισθητά υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (1,10%).
2ον. Όλες οι συνιστώσες του ΑΕΠ κατέγραψαν μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης στο δεύτερο παρά στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις σημείωσαν αύξηση 8,4% το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έναντι 0,9% στο πρώτο εξάμηνο, η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,2% στο δεύτερο εξάμηνο έναντι 0,4% στο πρώτο εξάμηνο, και οι πραγματικές εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 5,0% το δεύτερο εξάμηνο έναντι 4,8% στο πρώτο εξάμηνο.

Η ΝΔ τιμά το κοινωνικό κράτος

3ον. Διαπιστώνουμε και σε επίπεδο τριμήνου μία θετική και ευοίωνη πορεία των συνιστωσών του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,8%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση μετά το 2007. Και οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 14,4%, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 2006.
4ον. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς παράταξης με ιδεολογικό πυρήνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που κατά κύριο λόγο, διαχρονικά, οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος, το τιμά και το στηρίζει.
5ον. Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει και θα συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα, το επόμενο διάστημα, ότι αποτελεί κύριο μέλημά της η στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων.
Προφανώς, δεν θα μπω αυτή την ώρα σε «ιδεολογικές σκιαμαχίες» και δεν θα αναλώσω περισσότερο χρόνο για να απαντήσω σε αυτονόητες ρήσεις του κ. Τσακαλώτου. Είναι σαφές ότι ο καθένας και η καθεμία που συμμετέχουμε στην πολιτική αξιολογούμαστε διαρκώς από τους πολίτες.
Εγώ σε ό,τι με αφορά έχω πλήρη συνείδηση αυτής της αλήθειας».

Θύελλα για τυχόν καραντίνα στο δώρο Πάσχα

Επισημαίνεται ότι η αρχική δήλωση του κ. Σταϊκούρα έχει προκαλέσει θύελλα με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει και να τοποθετείται σε ανάλογο μήκος κύματος με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Σφοδρά πυρά εξαπολύουν κατά της κυβέρνησης και των εργοδοτών, τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να μπει σε καραντίνα το δώρο του Πάσχα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024