Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αυξάνονται τα κρούσματα, έξι οι νεκροί - Κρας τεστ το Σαββατοκύριακο για απαγόρευση κυκλοφορίας

Κοροναϊός : Αυξάνονται τα κρούσματα, έξι οι νεκροί – Κρας τεστ το Σαββατοκύριακο για απαγόρευση κυκλοφορίας

Στα υπό εξέταση σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται ο περιορισμός των πτήσεων και των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ενώ όλα είναι ανοιχτά για το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, μέτρο του οποίου η επιβολή θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών το Σαββατοκύριακο.

Κάθε μέρα, φέρνει και νέα μέτρα για τον κοροναϊό στην Ελλάδα, όμως όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του «το οπλοστάσιο των μέτρων της κυβέρνησης έχει σχεδόν εξαντληθεί».

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για το ΕΣΥ μετά την αναγγελία για έκτακτο δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους σε αυτό και με την ανακοίνωση των 45.076 αιτήσεων πρόσληψης στον χώρο της υγείας, όπου έχουν ήδη προσληφθεί 2.000 νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό.

Στα υπό εξέταση σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται ο περιορισμός των πτήσεων και των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ενώ όλα είναι ανοιχτά για το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, μέτρο του οποίου η επιβολή θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε το κλείσιμο των ξενοδοχείων μέχρι τέλος Απριλίου.

Με τους νεκρούς στη χώρα μας να έχουν φτάσει τους 6 και τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί σε 464, η έκκληση για να μείνουμε σπίτι είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Έκτος νεκρός στην Ελλάδα

Το πρωί της Πέμπτης, κατέληξε ένα ακόμη άτομο από τον κοροναϊό στη χώρα μας.

Πρόκειται για άνδρα 70 ετών από την Καστοριά ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών που νόσησαν με κοροναϊό από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης.

464 τα κρούσματα – 72 «ορφανά»

Στα 464 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊου στη χώρα μας μετά την επιβεβαίωση 46 νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού που μαστίζει τη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα ιδιαιτέρως ανησυχητικά «ορφανά» κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 72.

Από τους ασθενείς νοσηλεύονται 78 και 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και πάλι στην έρευνα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα, στην οποία υπολογίζεται ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα αγγίζει τα 2.000 με 3.000.

Κλείνουν τα ξενοδοχεία

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ.

Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδόχων, διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδιαλιάς.

Αυστηρή επιτήρηση για τους Έλληνες που επιστρέφουν από το εξωτερικό

Υποχρεωτική είναι η 14ήμερη απομόνωση όσων Ελλήνων επιστρέφουν από το εξωτερικό, ενώ μάλιστα από την Παρασκευή η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα.

Όσοι έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο, πριν μπουν στο αεροπλάνο.

Περιλαμβάνει στοιχεία ταυτότητας, πτήσης, λόγους ταξιδιού, αλλά κυρίως τηλέφωνα και τόπο διαμονής

Όσοι έρχονται μάλιστα στη χώρα μας Αμέσως θα παραδίδουν το έντυπο στους υπεύθυνους και εν συνεχεία θα λαμβάνουν ένα άλλο με οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν στη διάρκεια της 14ημερης υποχρεωτικής καραντίνας.

Εξετάζονται μέτρα περιορισμού σε πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Σχετικά με την πιθανότητα επικείμενων περιορισμών στην ακτοπλοΐα μετά τα φαινόμενα συνωστισμού στα πλοία, ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι εξετάζονται «μέτρα περιορισμού στη δυναμικότητα που θα έχουν και τα πλοία προς τα νησιά αλλά ενδεχομένως και τα αεροσκάφη ιδίως από τις πτήσεις εξωτερικού αλλά αυτά είναι θέματα που θα εξειδικευθούν τις επόμενες μέρες» καθώς μιλάμε για ένα δυναμικό πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται διαρκώς ανάλογα με την αξιολόγηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται και η ενδεχόμενη παύση όλων των επιβατικών πτήσεων τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού.

ΕΟΦ: Μόνο με ιατρική συνταγή πλέον το φάρμακο Plaquenil με χλωροκίνη

Αυστηρά μέτρα για την πώληση του σκευάσματος plaquenil που περιέχει την δραστική ουσία χλωροκίνη αποφάσισε ο ΕΟΦ καθώς αλλάζει το καθεστώς διάθεσής της μετά από την αυξημένη ζήτηση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με «περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απόφαση για αλλαγή στον τρόπο διάθεσης του φαρμάκου PLAQUENIL θεωρήθηκε επιβεβλημένη καθώς μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης της χλωροκίνης, δραστικής ουσίας που περιλαμβάνει το PLAQUENIL, σε ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, σημειώθηκε μεγάλη ζήτηση από πολίτες που έσπευσαν σε σούπερ -μάρκετ.

Ελπίδες για εμβόλιο

Στο θετικό γεγονός της δοκιμής εμβολίου για τον κοροναϊό αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον ιό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε στην πειραματική έρευνα για εμβόλιο που διεξάγεται στις ΗΠΑ, στην οποία θα συμμετάσχουν 45 άνθρωποι.

Κατά την έρευνα αυτή, λαμβάνονται 2 δόσεις του εμβολίου με διαφορά 28 μερών. Μάλιστα, ήδη 4 εθελοντές πήραν την πρώτη δόση.

Βέβαια, όπως επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες, ενώ η μαζική παραγωγή του εμβολίου (εφόσον η έρευνα αυτή αποδώσει) θα αρχίσει μετά το καλοκαίρι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024