Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσιόδρας : Υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα είναι 2.000 με 3.000

Τσιόδρας : Υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα είναι 2.000 με 3.000

«Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα εκτιμάται ότι αγγίζει τα 2.000 με 3.000.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην ημερήσια συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενος έρευνα της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα.

«Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πάντως, μέχρι στιγμής τα γνωστά και επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 418.

Παράλληλα εξήγησε ότι η θνητότητα για τον νέο κορωνοϊό κυμαίνεται από 0,05% έως μέχρι 1% που είναι το υψηλότερο και για την εποχική γρίπη. Επανέλαβε ότι το μήνυμα για αυτοαπομόνωση του γενικού πληθυσμού παραμένει το ίδιο.

Διευκρινίσεις για fake news

«Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε», τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε δηλώσεις επιστημόνων ή νέα που διακινούνται μέσω internet. «Υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων παγκοσμίως και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι αρκετοί συνάδελφοι του «στέλνουν επιστολές με δραματικές εκκλήσεις που μιλούν με ανακρίβειες και διαδίδουν fake news για την πορεία της επιδημίας. Πώς γίνονται απειροελάχιστα τεστ και οδηγούμαστεσε μία κατάσταση τύπου Ιταλίας».

«Καταλαβαίνω την αγωνία όλων αλλά να μην προξενούν μία επιδημία φόβου και πανικού», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ελπίδες για τα φάρμακα από Κίνα και Γαλλία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα δύο επιστημονικά επιτεύγματα σε Κίνα και Γαλλία με τα πολλά υποσχόμενα φάρμακα κατά του κοροναϊού.

Στη Γαλλιά, η ομάδα του διεθνώς διακεκριμένου επιστήμονα Ντιντιέ Ραούλτ (Dider Rault), έκανε επιτυχείς έρευνες σε ασθενείς με την ουσία υδροξυχλωροκίνη (γνωστή με την εμπορική ονομασία Plaquenil).

Στην Κίνα, αντιγριπικό φάρμακο της ιαπωνικής εταιρείας Fujifilm, με βασικό συστατικό την ουσία Αvipiravir αποδείχτηκε αποτελεσματικό στη θεραπεία του κοροναϊού.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024