Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αθωώθηκαν τρία άτομα που είχαν συλληφθεί για παραβίαση των μέτρων

Κοροναϊός : Αθωώθηκαν τρία άτομα που είχαν συλληφθεί για παραβίαση των μέτρων

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρία άτομα που είχαν συλληφθεί σε ισάριθμες περιπτώσεις, κατά το τελευταίο 48ωρο, για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρία άτομα που είχαν συλληφθεί σε ισάριθμες περιπτώσεις, κατά το τελευταίο 48ωρο, για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό.

Πρόκειται για έναν 67χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (sports-cafe) στην Πολίχνη, μία γυναίκα, 51 ετών, που πουλούσε γλαστράκια ανθοκομίας σε λαϊκή αγορά στην ίδια περιοχή, όπως επίσης έναν 72χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος με γεωργικά-γεωπονικά προϊόντα στην περιοχή της Ανάληψης.

Την αθώωσή τους ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας με τους δικαστές να συντάσσονται με την απαλλακτική του πρόταση, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το σκεπτικό κατά την εκφώνηση των αποφάσεων.

Για ποιους λόγους αθωώθηκαν

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην περίπτωση του 72χρονου φαίνεται πως το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το κατάστημά του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιχειρήσεων που εξαιρούνται από το μέτρο προσωρινής αναστολής λειτουργίας λόγω κοροναϊού.

Σε ό,τι αφορά τη γυναίκα που συνελήφθη σε λαϊκή αγορά ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε ότι «δεν γίνεται να πωλούνται στους διπλανούς πάγκους ματσάκια με φυτά και να την πληρώνει η πωλήτρια με τους βασιλικούς…».

Όσον αφορά τον 67χρονο ιδιοκτήτη καφέ, ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν λειτουργούσε την επιχείρηση, ούτε αυτή ήταν προσβάσημη σε πελάτες.

«Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες, εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού. Δεν τους σέρβιρα ούτε καν καφέ» ανέφερε.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, εκτός από τους τρεις παραπάνω, άλλους έξι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με την κατηγορία ότι «έσπασαν» το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ιδιοκτήτες καφέ, κουρείου, σνακ-μπαρ, αίθουσας δεξιώσεων αλλά κι ένας προπονητής εφηβικής ομάδας ποδοσφαίρου. Για τους περισσότερους εξ αυτών ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024