Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναίός- Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι αγνοούν τα μέτρα, τρέχουν σε παραλίες, μαλώνουν με αστυνομικούς

Κοροναίός- Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι αγνοούν τα μέτρα, τρέχουν σε παραλίες, μαλώνουν με αστυνομικούς

Ορισμένοι δεν δίστασαν να μαλώσουν με αστυνομικούς που τους ζήτησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Την αντίδραση ομάδας πολιτών έφεραν οι συστάσεις αστυνομικών στον πεζόδρομο της Περαίας στη Θεσσαλονίκη να επιστρέψουν σπίτι τους και να μην κυκλοφορούν άσκοπα λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το voria.gr και όπως ενημέρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, ορισμένοι δεν δίστασαν την Τρίτη  να μαλώσουν με αστυνομικούς που τους ζήτησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Ανευθυνότητα, προσπαθεί η αστυνομία να απομακρύνει τους πολίτες που βγήκανε περίπατο στον πεζόδρομο Περαίας  αλλά οι πολίτες δείχνοντας ανευθυνότητα συμπλέκονται ακόμα και με την αστυνομία. Σας παρακαλώ Εφαρμόστε με απόλυτη ευλάβεια τα μέτρα της κυβέρνησης, είναι για το καλό μας», ανέφερε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Υπενθυμίζεται ότι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μεικτό κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ έκανε έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα και να παραμένουν στα σπίτια τους.

Έτρεξαν όλοι στην παραλία χτες

Υπενθυμίζεται πως γεμάτο κόσμο ήταν χτες το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, παρά τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων προς τους πολίτες για μείωση των μετακινήσεων και αποφυγή συγχρωτισμού, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν να περπατούν, να τρέχουν ή να κάνουν ποδήλατο στο κομμάτι του παραλιακού μετώπου, από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και την ηλιοφάνεια.

Οργή για την κοσμοσυρροή

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος στο επάγγελμα Δρόσος Τσαβλής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση «τραγική και παντελώς ανευθύνη».

Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος θα πρέπει να μείνει στα σπίτια του. Δεν πρέπει να μαζεύονται στην παραλία. Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Δεν το καταλαβαίνουν; Πίστευα ότι οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου θα ήταν οι τελευταίες και πως επρόκειτο για ανθρώπους που δεν είχαν ενημερωθεί σωστά».

Σημείωσε, δε, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να βάλει «λουκέτο» στο παραλιακό μέτωπο παρά μόνο να καθαρίζει και να απολυμαίνει με τις υδροφόρες και ειδικό απολυμαντικό υγρό τον χώρο, όπως και πράττει τις τελευταίες ώρες.

Και καταστήματα που δεν πρέπει ανοιχτά

Στο μεταξύ χτες έγιναν ακόμη τρεις συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό πραγματοποίησαν το τελευταίο 24ωρο οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση προπονητή ποδοσφαίρου που προπονούσε έφηβους στο δημοτικό στάδιο του Πλαγιαρίου, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Οι άλλες δύο συλλήψεις αφορούν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Πολίχνη (καφετέρια) και Χορτιάτη (σνακ- μπαρ).

Ο πρώτος αφέθηκε ελεύθερος για να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να οριστεί δικάσιμος, ενώ ο δεύτερος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024