Η Ρωσία έκλεισε στο κοινό τον τάφο του Μπολσεβίκου επαναστάτη Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, δήλωσε η υπηρεσία φρουράς του Κρεμλίνου. Μάλιστα κλείνει λόγω του φόβου της πανδημίας του COVID-19.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουράς, η οποία χειρίζεται την ασφάλεια του Κρεμλίνου και του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι ο τάφος, ο οποίος περιέχει το σώμα του Λένιν, θα βρίσκεται υπό συντήρηση κατά το κλείσιμό του. Δεν είπε πότε θα ξανανοίξει.

Ο τείχος της νεκρόπολης του Κρεμλίνου, όπου θάβονται σοβιετικοί ηγέτες όπως ο Josef Stalin, αποτελεί μέρος της ίδιας τουριστικής εμπειρίας και θα κλείσει επίσης.Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax είπε ότι το κλείσιμο σχετίζεται με τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πρωτεύουσα για να προσπαθήσει να σταματήσει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Η Ρωσία εγκατέλειψε επίσημα τον κομμουνισμό όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε το 1991, αλλά ο τάφος του Λένιν παραμένει δημοφιλής στους τουρίστες, τους ρώσους κομμουνιστές και τους επισκέπτες από τις περιοχές της Ρωσίας.

Πολλά μουσεία, όπως το Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας και η γκαλερί Tretyakov, καθώς και θέατρα, συμπεριλαμβανομένων των Μπολσόι, έκλεισαν τις πόρτες τους στο κοινό αυτήν την εβδομάδα για τον ίδιο λόγο.

Η Ρωσία έχει αναφέρει 147 κρούσματα κοροναϊού μέχρι στιγμής και όχι θανάτους, λιγότερα περιστατικά από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά ο αριθμός αυξήθηκε απότομα τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: reuters.com