Πέταξε για Αθήνα, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα από την ελληνική πρωτεύουσα στο Τόκιο

Αεροσκάφος με αποχρώσεις του Τόκιο 2020 έφυγε το πρωί της Τετάρτης (18/3) από το διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα για να μεταφέρει πίσω στην Ιαπωνία από την Αθήνα την Ολυμπιακή φλόγα, χωρίς όμως αντιπροσωπεία από τους διοργανωτές, λόγω ανησυχιών για την πανδημία του κοροναϊού.

Η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 δήλωσε ότι επέλεξε να μη στείλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, η οποία αρχικά συμπεριελάμβανε τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι, και την υπουργό Ολυμπιακών Αγώνων, Σεϊκό Χασιμότο, στην Ελλάδα λόγω του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει και το Reuters, ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην Ελλάδα θα λάβει τη φλόγα σε μια τελετή παράδοσης, σύμφωνα με διοργανωτές.

Στελέχη του Τόκιο 2020, που βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις, ταξίδεψαν στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα και θα συνοδεύσουν την φλόγα πίσω στην Ιαπωνία.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στο ιαπωνικό έδαφος την Παρασκευή (20/3) στο αεροδρόμιο Ματουσίμα και θα υπάρξει κλειστή τελετή.

Παρά τις κορυφαίες διοργανώσεις που ακυρώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, σε απάντηση στην πανδημία του κοροναϊού, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων υποστηρίζουν ότι οι Αγώνες θα ξεκινήσουν όπως είχε προγραμματιστεί στις 24 Ιουλίου.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε χθες ότι δε σχεδιάζει «δραστικές» αποφάσεις σχετικά με τους Αγώνες, λέγοντας ότι παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στη διεξαγωγή τους, παρά την παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr