Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου, βρίσκονται στον αέρα λόγω του κοροναϊού.
Τα σενάρια που «παίζουν» για τη διεξαγωγή ή μη διεξαγωγή τους είναι πάρα πολλά και αυξάνονται καθημερινά.
Οι Times, επικαλούμενοι βρετανούς αξιωματούχους και προπονητές των Εθνικών Ολυμπιακών Ομάδων της Αγγλίας, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους πως κατά 90% δε θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Προς επίρρωσιν αυτών των πληροφοριών τονίζεται πως οι χρόνοι πιέζουν ασφυκτικά πλέον, καθώς ο κοροναϊός έχει φέρει πολύ πίσω τα προκριματικά πολλών αθλημάτων και την προετοιμασία των αθλητών γι’ αυτό το σπουδαίο τουρνουά.
Επιπλέον, ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μόλις το 57% των ολυμπιακών προκρίσεων έχει κριθεί μέχρι στιγμής και το υπόλοιπο 43% βρίσκεται στον αέρα.
Τα προολυμπιακά τουρνουά αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο και πλέον υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.
Αφήστε που οι περισσότεροι αθλητές παγκοσμίως, όπως και η Κατερίνα Στεφανίδη, είναι κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων υπό τις παρούσες συνθήκες.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η καταληκτική ημερομηνία για τη λήψη των τελικών αποφάσεων είναι η 26η Μαΐου.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Η Ολιμπίκ Λυών βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα από τα σοβαρότερα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα της σύγχρονης ιστορίας της, καθώς απειλείται ακόμη και με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εξαιτίας πιθανής παραβίασης των κανονισμών οικονομικής βιωσιμότητας της UEFA.
Ποιοι κολοσσοί του NBA προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πριν τη λήξη των μεταγραφών και γιατί το Λος Άντζελες φαντάζει ως ο επόμενος σταθμός του.