Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσέφεριν: «Δεν μπορούσε να γίνει το Euro σε άδεια γήπεδα»

Τσέφεριν: «Δεν μπορούσε να γίνει το Euro σε άδεια γήπεδα»

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να μεταθέσει τη διεξαγωγή του Euro για το καλοκαίρι του 2021.

Την μετάθεση του Euro για το καλοκαίρι του 2021 αποφάσισε σήμερα η UEFA, μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, πάνω από όλα είναι η υγεία των φιλάθλων, των εργαζόμενων και των παικτών.

Παράλληλα, αναλύοντας το σκεπτικό για την αναβολή του Euro, επισήμανε ότι δεν ήταν δυνατή η διεξαγωγή της διοργάνωσης σε άδεια γήπεδα και σε εγκαταλελειμμένες περιοχές, καθώς η Ευρώπη πλήττεται από τον κορωνοϊό και άπαντες είναι απομονωμένοι στο σπίτι.

Υπενθυμίζουμε ότι στη τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα αποφασίστηκε ότι το Euro θα πραγματοποιηθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του 2021.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η υγεία των φιλάθλων, των εργαζόμενων και των παικτών πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μας και σε αυτό το πνεύμα, η UEFA παρουσίασε διάφορες επιλογές ώστε οι διοργανώσεις να μπορέσουν να ολοκληρωθούν την φετινή σεζόν με ασφαλή τρόπο και είμαι περήφανος για την ανταπόκριση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ήταν σημαντικό, ως πρώτη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA να ηγηθεί της διαδικασίας και να κάνει την μεγαλύτερη θυσία.

Η αλλαγή του Euro έχει ένα τεράστιο κόστος για την UEFA, αλλά θα κάνουμε το κάθε τι δυνατό ώστε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση και να μην επηρεαστούν η υποδομή, το γυναικείο ποδόσφαιρο και η ανάπτυξη του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας.

Η ιδέα της διεξαγωγής ενός πανευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού φεστιβάλ σε άδεια γήπεδα, σε εγκαταλελειμμένες περιοχές, ενώ η ήπειρος μένει απομονωμένη στο σπίτι, δεν γίνεται. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την 60ή επέτειος της διοργάνωσης» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024