Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Οι διαπραγματεύσεις ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό δεν μπορεί να γίνονται ερήμην της Ελλάδας

Γεννηματά: Οι διαπραγματεύσεις ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό δεν μπορεί να γίνονται ερήμην της Ελλάδας

H Φώφη Γεννηματά στηλιτεύει την απουσία της Ελλάδας από τις εξελίξεις με αφορμή την τηλεδιάσκεψη χτες μεταξύ της Άγκελας Μέρκελ, του Εμμανουέλ Μακρόν και του Βρετανού πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον με τον Ταγίπ Ερντογάν

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει η Φώφη Γεννηματά το γεγονός των διαπραγματεύσεων ΕΕ – Τουρκίας ερήμην της Ελλάδας.

Να αφαιρεθούν τα κλειδιά του εκβιασμού από τον Ερντογάν

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στηλιτεύει την απουσία της Ελλάδας από τις εξελίξεις με αφορμή την τηλεδιάσκεψη χτες μεταξύ της Άγκελας Μέρκελ, του Εμμανουέλ Μακρόν και του Βρετανού πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον με τον Ταγίπ Ερντογάν όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το προσφυγικό καθώς και το ζήτημα της Λιβύης.
«Υπάρχει ανάγκη για νέα τολμηρή πολιτική της Ευρώπης στο θέμα και όχι για καλλωπισμό της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας που κατέρρευσε» τονίζει η κα Γεννηματά.
Επισημαίνει δε ότι χρειάζεται μια νέα πολιτική από την ΕΕ «που θα αφαιρέσει τα κλειδιά του προσφυγικού από τον κ. Ερντογάν και θα βάλει τέλος στους εκβιασμούς και τις απειλές του».

Αναλυτικά η δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών με τον κ. Ερντογάν – που είχε ως βασικό θέμα το μεταναστευτικό/προσφυγικό-πραγματοποιήθηκε με την Ελλάδα απούσα.
Απαράδεκτο. Η Κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές ότι διαπραγματεύσεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνονται ερήμην της .
Υπάρχει ανάγκη για νέα τολμηρή πολιτική της Ευρώπης στο θέμα και όχι για καλλωπισμό της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας που κατέρρευσε.
Η πρόσθετη χρηματοδότηση και βοήθεια προς την Τουρκία πρέπει να συνδεθεί με νέα πολιτική στο προσφυγικό- μεταναστευτικό.
Πολιτική όπου φυλάσσονται, με ενεργό ρόλο της Frontex, τα Ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά.
Πολιτική που θα αφαιρέσει τα κλειδιά του προσφυγικού από τον κ. Ερντογάν και θα βάλει τέλος στους εκβιασμούς και τις απειλές του».

Υπενθυμίζεται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αδιανόητη την ελληνική απουσία από την τηλεδιάσκεψη για το προσφυγικό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διεθνοποίηση δεν σημαίνει απλώς ενημέρωση αλλά διεκδίκηση και πρωτοβουλίες.

«Ο μόνος τρόπος που μπορεί η Ελλάδα να προασπίσει τα δικαιώματά της τόσο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, όσο και στον ευρωπαϊκό κυνισμό, είναι να βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών» ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024