Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας στο Sunderland, το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας που φιλοξενείται στη γηραιά αλβιόνα.

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της σε βρετανικό έδαφος, επικαλούμενη προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και την μείωση της ζήτησης λόγω της πανδημίας του κωρονοϊού.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα αυτοκινητοβιομηχανίας στην Μεγ. Βρετανία και κατασκευάζει τα Qashqai, Juke αλλά και το ηλεκτροκίνητο Leaf με προορισμό την τοπική αλλά κυρίως την ευρωπαϊκή αγορά. Πέρυσι το εργοστάσιο του Sunderland παρήγαγε 350.000 αυτοκίνητα εκ των συνολικά 1,3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν σε βρετανικό έδαφος.

Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Nissan αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, «διερευνάται σειρά περαιτέρω μέτρων καθώς αξιολογούμε τα προβλήματα σε επίπεδο προμηθευτών αλλά και την αιφνίδια πτώση της αγοράς λόγω της πανδημίας του Covid-19».

Στη Μεγ. Βρετανία έχει ανακοινωθεί επίσης η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων αυτοκινήτων της Οpel-Vauxhall σε Luton και Ellesmere Port στο πλαίσιο απόφασης του ομίλου PSA όπου και ανήκει η Opel να διακόψει τη λειτουργία των εργοστασίων του σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr