Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Νέες οδηγίες και μέτρα στις ΗΠΑ - «SOS» εκπέμπουν αεροπορικές εταιρείες

Κοροναϊός : Νέες οδηγίες και μέτρα στις ΗΠΑ – «SOS» εκπέμπουν αεροπορικές εταιρείες

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε χθες στη δημοσιοποίηση ενός νέου πακέτου οδηγιών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, προειδοποιώντας τους Αμερικάνους να περιορίσουν τις κοινωνικές συναθροίσεις τους στα δέκα ή λιγότερα άτομα. Παράλληλα, συνέστησε στα εστιατόρια, στα μπαρ, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις όπου συχνάζουν πολλά άτομα, να παύσουν τη λειτουργία τους στις Πολιτείες […]

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε χθες στη δημοσιοποίηση ενός νέου πακέτου οδηγιών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, προειδοποιώντας τους Αμερικάνους να περιορίσουν τις κοινωνικές συναθροίσεις τους στα δέκα ή λιγότερα άτομα.

Παράλληλα, συνέστησε στα εστιατόρια, στα μπαρ, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις όπου συχνάζουν πολλά άτομα, να παύσουν τη λειτουργία τους στις Πολιτείες όπου έχει παρατηρηθεί μετάδοση του ιού μεταξύ των μελών των τοπικών κοινωνιών.

Αντιδρώντας στο πακέτο δραστικών μέτρων της Fed στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, τα αμερικανικά χρηματιστήρια κατέγραψαν νέα πτώση χθες, Δευτέρα, με τον δείκτης S&P 500 να χάνει το 12% της αξίας του.

SOS εκπέμπουν αεροπορικές εταιρείες

Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν βοήθεια μεγαλύτερη των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες που έχει η εξάπλωση του κοροναϊού για τη λειτουργία τους.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε τις αεροπορικές εταιρίες», δήλωσε χθες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν είναι δικό τους λάθος».

Ξεχωριστά από τις κινήσεις των αεροπορικών εταιριών, οι διοικήσεις των αμερικανικών αεροδρομίων ζητούν ομοσπονδιακή βοήθεια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εξετάζεται πακέτο οικονομικών μέτρων

Στο μεταξύ,  ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Συμβουλίου Οικονομικής Σταθερότητας και Εποπτείας στις 23 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συνεδρίασης αυτής αναμένεται να βρεθούν «οι εξελίξεις στην αγορά που σχετίζονται» με την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μνούτσιν μίλησε χθες στους δημοσιογράφους, έπειτα από συνάντηση που είχε με Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία, δηλώνοντας ότι περιμένει έναν «μεγάλο αριθμό» ψήφων για την έγκριση ενός διακομματικού πακέτου μέτρων, που έχει στόχο την παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της οικονομίας, μετά τις συνέπειες του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μνούτσιν ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να κινηθούν προκειμένου να προστεθεί στο νομοσχέδιο μία πρόσθετη πρόβλεψη για την παροχή βοήθειας στις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και στις μικρές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε ότι έχει ως στόχο την ψήφιση του οικονομικού πακέτου, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ανήσυχο δηλώνει το 60% των Αμερικανών

Ποσοστό 60% των Αμερικανών είναι την περίοδο αυτή «πολύ ανήσυχοι» ή «ανησυχούν κατά κάποιο τρόπο» ότι οι ίδιοι ή ένα μέλος της οικογένειας τους θα εκτεθούν στον κορονοϊό.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο από το 36% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο, ενώ η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να αντιδράσει δυναμικά έχει μειωθεί δραστικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση (Gallop poll) πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 13 Μαρτίου, λίγο μετά την καταγραφή του πρώτου θετικού κρούσματος στον κοροναϊό, σε αμερικανικό έδαφος και ολοκληρώθηκε καθώς η κυβέρνηση Τραμπ επιτάχυνε την αντίδρασή της απέναντι στην πανδημία.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024