Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ολλανδία : Τουλάχιστον 27.000 εταιρείες ζητούν κάλυψη του μισθολογικού κόστους

Κοροναϊός – Ολλανδία : Τουλάχιστον 27.000 εταιρείες ζητούν κάλυψη του μισθολογικού κόστους

Τουλάχιστον 27.000 εταιρείες στην Ολλανδία πλημμύρισαν τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες με αιτήματα να τους χορηγηθούν κρατικές επιχορηγήσεις προκειμένου να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κοροναϊού στη δραστηριότητά τους,

Τουλάχιστον 27.000 εταιρείες στην Ολλανδία πλημμύρισαν τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες με αιτήματα να τους χορηγηθούν κρατικές επιχορηγήσεις προκειμένου να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κοροναϊού στη δραστηριότητά τους, γνωστοποίησε χθες Δευτέρα το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της χώρας αυτής της βόρειας Ευρώπης.

Τα αιτήματα υποβλήθηκαν ώστε οι εταιρείες να είναι σε θέση να στείλουν στα σπίτια τους περίπου 400.000 εργαζομένους, με το κράτος να καλύπτει το μισθολογικό κόστος, εξήγησε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Υπό κανονικές συνθήκες, σε ετήσια βάση υποβάλλονται περίπου 200 τέτοιες αιτήσεις.

Κάλυψη των μισθών από το ταμείο ανεργίας

Οι επιχειρήσεις στην Ολλανδία έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν το μισθολογικό τους κόστος όταν εγκρίνονται οι αιτήσεις τους να καλύπτονται με επιδόματα ανεργίας προσωρινά οι μισθοί μέρους των εργαζομένων τους.

Το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων αποκτούν εταιρείες αντιμέτωπες με μείωση 20% ή υψηλότερη του κύκλου εργασιών τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανόνες για την υποβολή αιτήσεων του είδους, ώστε να δικαιούνται περισσότερες επιχειρήσεις ενισχύσεις, καθώς μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στην Ολλανδία έχει παραλύσει.

Η κυβέρνηση του φιλελεύθερου Μαρκ Ρούτε ανήγγειλε σειρά μέτρων την Κυριακή για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της διακοπής της λειτουργίας καταστημάτων λιανικής, εστιατορίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και των σχολείων και των πανεπιστημίων έως την 6η Απριλίου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αυξήθηκε στην Ολλανδία κατά 278, στα 1.413· η χώρα θρηνούσε 24 θύματα της ασθένειας COVID-19 ως χθες, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024