Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΗΠΑ : Κλείνουν τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ στη Νέα Υόρκη

Κοροναϊός – ΗΠΑ : Κλείνουν τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ στη Νέα Υόρκη

Σε εκ νέου αυστηροποίηση μέτρων προβαίνει η Νέα Υόρκη

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης ξύπνησαν σε μια νέα πραγματικότητα τη Δευτέρα, αφού η πόλη έλαβε δραστικά μέτρα για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κοροναϊού, κλείνοντας το δημόσιο σχολικό σύστημα και ανακοινώνοντας ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα περιορίζονται μόνο στα ντελίβερι και τα «take away» την Τρίτη.

Σχετικές δηλώσεις

«Η ζωή μας αλλάζει με τρόπους που ήταν αδιανόητοι μόλις πριν από μία εβδομάδα», δήλωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio. «Πραγματοποιούμε μια σειρά ενεργειών που δεν θα είχαμε πάρει αλλιώς, σε μια προσπάθεια να σώσουμε τις ζωές των αγαπημένων μας και των γειτόνων μας».

Τα δημόσια σχολεία στο Long Island και στο Westchester County κλείνουν επίσης αυτήν την εβδομάδα. Ο κυβερνήτης Andrew M. Cuomo διέταξε τους υπαλλήλους του σχολείου της Νέας Υόρκης να αναπτύξουν ένα σχέδιο εντός 24 ωρών για να προσφέρουν παιδική φροντίδα σε μαιθητές γονέων που εργάζονται σε βασικούς κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη και να παρέχουν φαγητό σε μαθητές που εξαρτώνται από τα σχολικά γεύματα.

Τα δημόσια σχολεία της πόλης είναι πλέον κλειστά για όλους τους μαθητές και το προσωπικό. Στις 23 Μαρτίου, η πόλη σχεδιάζει να ξαναρχίσει το σχολείο μέσω της εξ αποστάσεως μάθησης. «Αυτά τα παιδιά σας χρειάζονται», δήλωσε ο δήμαρχος σε έκκληση προς τους δασκάλους της πόλης. «Συνεχίστε την εκπαίδευσή τους».

Ορισμένες πανεπιστημιουπόλεις θα ανοίξουν ξανά στις 23 Μαρτίου ως «κέντρα εμπλουτισμού». Θα δημιουργηθούν για να παρέχουν οδηγίες και υπηρεσίες για τα ευάλωτα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών χωρίς κατοικία και των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ο δήμαρχος είπε ότι ήλπιζε να ανοίξει ξανά το σχολείο στις 20 Απριλίου, αλλά προειδοποίησε ότι υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος.

«Τα γεγονότα δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή», είπε. Από την Κυριακή, το κράτος της Νέας Υόρκης είχε 729 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, σύμφωνα με αξιωματούχους, από 524 το Σάββατο.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ήταν στη Νέα Υόρκη, όπου 329 άνθρωποι έχουν βγει θετικοί από 213 το Σάββατο. Υπήρχαν 196 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην κομητεία Westchester, βόρεια της Νέας Υόρκης.

Στο Long Island, υπήρχαν 98 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην επαρχία Nassau και τουλάχιστον 47 στην επαρχία Suffolk. Το υπουργείο Υγείας της πόλης εξέδωσε οδηγίες την Κυριακή, καλώντας τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να ενεργούν σαν να είχαν εκτεθεί προσωπικά στον κοροναϊό.

«Αυτό σημαίνει να παρακολουθείτε στενά την υγεία σας και να παραμείνετε στο σπίτι από την εργασία εάν είστε άρρωστοι». Οι νεοϋορκέζοι που δεν είναι άρρωστοι πρέπει επίσης να μένουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να βγούνε από το σπίτι μόνο για βασικά καθήκοντα όπως εργασία, αγορά τροφίμων και προμήθειες ή απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: nytimes.com

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024