Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γερμανία : Νέα αύξηση των κρουσμάτων-Κλείσιμο συνόρων σε εφαρμογή

Κοροναϊός – Γερμανία : Νέα αύξηση των κρουσμάτων-Κλείσιμο συνόρων σε εφαρμογή

Η Γερμανία προβαίνει στην επόμενη φάση των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας

Η Γερμανία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που σφραγίζει τα σύνορά της σε μια προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας του κοροναϊού, καθώς ο αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νέα μέτρα

Από τη Δευτέρα το πρωί η Γερμανία είχε κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία. Μόνο γερμανοί πολίτες, αυτοί που κατοικούν στη χώρα και εργάζονται σε ένα γειτονικό έθνος και αντίστροφα, και φυσικά αγαθά, μπορούν να διασχίσουν τα γερμανικά σύνορα.

Αν και το Βερολίνο δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιβάλλει περιορισμούς στα σύνορα, η κίνηση σηματοδότησε μια στροφή προς την πολιτική της Angela Merkel.

«Είναι μια κατάσταση κρίσης», δήλωσε στο CNBC ο Γερμανός κ. Friedrich Heinemann, επικεφαλής των δημόσιων οικονομικών στο Γερμανικό think tank ZEW, σχετικά με τη γερμανική απόφαση.

Είπε ότι υπάρχει ένας «ανταγωνισμός» μεταξύ των πολιτικών «για να δείξουν ηγεσία». «Κανείς δε θέλει να αποδείξει ότι είναι λιγότερο προσεκτικός (για το ξέσπασμα)», δήλωσε. Στο ύψος της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης το 2015, η Μέρκελ υπερασπίστηκε μια πολιτική ανοικτών συνόρων.

Μιλώντας την Τετάρτη, ο Γερμανός Καγκελάριος κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συντονίσουν τις προσεγγίσεις τους παρά να λάβουν μονομερείς ενέργειες. Η Γερμανία έχει συνολικά 6.248 με επιπλέον 435 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού και 13 θανάτους, στοιχεία από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδειξαν σήμερα το πρωί της  Δευτέρας.

Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία παρουσίασαν την Κυριακή το υψηλότερο ημερήσιο άλμα στον αριθμό θανάτων που σχετίζονται με το κοροναϊό. Οι τελευταίοι θάνατοι έφεραν τα αντίστοιχα σύνολα τους στα 1.809 στα 292 και 127, σύμφωνα με τον Hopkins.

Πηγή: cnbc.com

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024