Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ σε Σακελλαροπούλου : ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν κοινά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο

Τραμπ σε Σακελλαροπούλου : ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν κοινά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο

Τι αναφέρουν στα συγχαρητήρια μηνύματά τους στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την ανάληψη των καθηκόντων της οι ηγέτες των ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας και Κίνας. Ποιοι ξένοι ηγέτες «ανυπομονούν» να γιορτάσουν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, το 2021

Ηγέτες από όλο τον κόσμο έχουν αποστείλει συγχαρητήριες επιστολές και μηνύματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Κοινά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Donald Trump, στο μήνυμά του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να γίνονται στενότερες ως προς κάθε πτυχή τους, από την εξαιρετική συνεργασία μας στην άμυνα, την ασφάλεια και την ενέργεια, μέχρι τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μας και τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας».
Ο κ. Trump τονίζει ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «είναι σύμμαχοι που μοιράζονται κοινά συμφέροντα και στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο» και προσθέτει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν να εορτάσουν την επέτειο των 200 ετών από την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας μαζί με τον λαό της Ελλάδας του χρόνου».

Χαιρετίζει την πρώτη γυναίκα πρόεδρο

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Emmanuel Macron, τονίζει την αγάπη του για την Ελλάδα και την προθυμία του να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021.
Ο κ. Macron προσθέτει: «η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά του γαλλικού λαού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ελληνικού λαού, τον οποίο θαυμάζει για την ανεκτίμητη προσφορά του στον πολιτισμό μας».
Χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μια γυναίκα.

Διατλαντικές αξίες και ελληνοκινεζική συνεργασία

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Frank-Walter Steinmeier, εξαίρει το γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τονίζει δε ότι Ελλάδα και Γερμανία «συνδέονται με μια μακρόχρονη φιλία, που στηρίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των ευρωπαϊκών και διατλαντικών αξιών».
Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xi Jinping, αναφέρει: «Η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι. Οι φιλικές μας σχέσεις χαρακτηρίζονται από αλληλοβοήθεια, αμοιβαία επωφελή συνεργασία και ανταλλαγή διδαγμάτων μεταξύ των πολιτισμών των δύο χωρών».
Η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ Β’, συγχαίρει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή της και αναφέρει πως «το Ηνωμένο Βασίλειο ανυπομονεί να εορτάσει την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του χρόνου».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024