Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός στην Κύπρο : Στα 46 τα κρούσματα - Δεν άφηναν φοιτητές να κατεβούν από αεροπλάνο

Κοροναϊός στην Κύπρο : Στα 46 τα κρούσματα – Δεν άφηναν φοιτητές να κατεβούν από αεροπλάνο

Ένταση επικράτησε στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, στη Κύπρο, όπου έφτασαν αεροσκάφη με Κύπριους φοιτητές χωρίς να κατέχουν το πιστοποιητικό για εξέταση κοροναϊού, που ζητά η κυβέρνηση για είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στα 46 ανήλθαν τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κύπρου.

Δεκατρία από αυτά ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου αναφέρει ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 11 επαφές, εκ των οποίων οι 10 επαγγελματίες Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ο ένας ασθενής, που είχαν επαφή με τον ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες, και δύο άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα) και παρουσίασαν συμπτώματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι σε συντονισμό με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για λήψη περαιτέρω μέτρων.

Σημειώνει, τέλος, ότι με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές

Δεν άφηναν Κύπριους φοιτητές να κατεβούν από το αεροπλάνο

Ένταση επικράτησε στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, στη Κύπρο, όπου έφτασαν αεροσκάφη με Κύπριους φοιτητές χωρίς να κατέχουν το πιστοποιητικό για εξέταση κοροναϊού, που ζητά η κυβέρνηση για είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το philenews, στο αεροδρόμιο Πάφου προσγειώθηκε γύρω στις 19:15 αεροσκάφος από το Μάντσεστερ με περίπου 30 φοιτητές που ζητούσαν να κατέβουν χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ως εκ τούτου δόθηκε οδηγία το αεροπλάνο να επιστρέψει πίσω στη Βρετανία. Μάλιστα το αεροπλάνο περικυκλώθηκε από μέλη της Αστυνομίας που προσπαθούν να αποτρέψουν τους φοιτητές για να μην αποβιβαστούν.

https://www.facebook.com/100001872865808/videos/3687365691335823/

Ένταση επικράτησε και με γονείς οι οποίοι βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Πάφου και ζητούσαν από τις αρχές να αφήσουν τα παιδιά τους να κατέβουν.

Τελικά, λίγη ώρα μετά, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει στους φοιτητές την αποβίβαση από το αεροσκάφος, με τον όρο ότι θα μεταφερθούν σε ελεγχόμενο χώρο καραντίνας για 14 ημέρες.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών Γ. Καρούσος ανέφερε ότι πρόκειται να ληφθούν νομικά μέτρα κατά της αεροπορικής εταιρείας που επέτρεψε την επιβίβαση των φοιτητών στο αεροσκάφος χωρίς τα σχετικά πιστοποιητικά.

Ένταση και στη Λάρνακα

Ένταση επικράτησε και στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου προσγειώθηκε αεροσκάφος από το Λονδίνο, το οποίο μεταφέρει φοιτητές χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά.

Οι γονείς είναι έξαλλοι, ζητώντας να επιτραπεί στα παιδιά τους να κατεβούν.

Σύμφωνα με διάταγμα απαγορεύεται από τις 6 το απόγευμα η είσοδος στη Κυπριακή Δημοκρατία σε όσους δεν κατέχουν ιατρικό πιστοποιητικό πως δεν είναι φορείς κοροναϊού.

Το διάταγμα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Κύπριους (πέραν των φοιτητών) που βρίσκονται στο εξωτερικό για λόγους υγείας, σε επιστημονικές και αθλητικές αποστολές κλπ.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024